Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:10:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτισμός arrow Αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, ανακοίνωσε ο Αρ. Μπαλτάς
Αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, ανακοίνωσε ο Αρ. Μπαλτάς
Πηγή: Express.gr
Την αύξηση των εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, την εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την ανάδειξη και σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, την ανάδειξη της ενάλιου αρχαιολογίας και του καταδυτικού τουρισμού, την ανάπτυξη της συνεργασίας μέσω των ΠΕΠ με τις Περιφέρειες για τον Πολιτισμό, τη σύνδεση του Πολιτισμού με την Παιδεία, τη δημιουργία ζώνης πολιτισμού στα σχολεία, την εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων αλλά και τον εξορθολογισμό τους, τη συρρίκνωση έως και το κλείσιμο εποπτευόμενων φορέων, την αξιοποίηση των κτιρίων του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσίασε ως τις βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Εξάλλου, ο υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα από το υπουργείο του, ώστε να αποφευχθεί το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Ήδη δρομολογήθηκε η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, που είναι απαράδεκτα χαμηλές, αλλά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, βάσει του οποίου τα έσοδα αυξάνουν και συστηματοποιούνται, και μέσα από κει μπορεί να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Μπορεί να βρεθούν κάποια τουλάχιστον από τα ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία ή ως συμβολή - στο παράλληλο από το υπουργείο Πολιτισμού - υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» σημείωσε.

«Έχουμε πολλή δουλειά, είναι ένα υπουργείο ανοιχτό, δεν είναι ένας γυάλινος πύργος», τόνισε ο κ. Μπαλτάς και σημείωσε πως το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι εκείνος ο φορέας που «φτιάχνει γούστο», είναι το υπουργείο που έχει τον τρόπο, τη μέθοδο και τα μέσα - όσο έχουμε υλικά μέσα - ώστε η καλλιτεχνική δημιουργία να μπορεί να εκφράζεται απρόσκοπτα και να υπάρχει παραγωγή πολιτισμού. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δική μας παραγωγή πολιτισμού μπορεί να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας.


 
     
 

Οι 10 πλουσιότερες τραγουδίστριες του κόσμου για το 2016
Σε Επίτιμη Διδάκτορα του ΑΠΘ θα αναγορευτεί η Αλκη Ζέη
Λογοτεχνία: Υποψήφια για διεθνές βραβείο η Σ. Μαντουβάλου
Η Μάνη και η Μεσσηνία «πρωταγωνιστούν» στην ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» που γύρισε ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Παράσταση - αφιέρωμα για τη ζωή της Μελίνας
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου