Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 17:23:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow ΕΕ: Ανάγκη μίας «ισορροπημένης» συμφωνίας για την Ελλάδα
ΕΕ: Ανάγκη μίας «ισορροπημένης» συμφωνίας για την Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάγκη μίας «ισορροπημένης» συμφωνίας, σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Eχουμε τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη μίας φιλόδοξης, αλλά ταυτόχρονα ισορροπημένης και δίκαιας συμφωνίας, η οποία θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό στον δρόμο της κοινωνικά συνεκτικής ανάκαμψης. Αυτό είναι το πνεύμα στο οποίο εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», σημείωσε ο κ. Σχοινάς. Ερωτηθείς κατά πόσο η Ελλάδα σε συνέχεια και των τελευταίων αποφάσεων λαμβάνει την αλληλεγγύη που χρειάζεται από τους εταίρους της, απάντησε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι σε μία διαδικασία μεταρρυθμίσεων, που συνοδεύεται από ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να δει την άκρη του τούνελ».

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, αυτή η θέση της Επιτροπής, περί ανάγκης ενός παράλληλου πακέτου μέτρων με κοινωνικό χαρακτήρα, είναι το πλαίσιο, το οποίο θέτει η Επιτροπή στις διαβουλεύσεις με τις υπόλοιπες πλευρές. Επίσης, η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι το οποίο φαίνεται πως τέθηκε και στη συνάντηση Γιούνκερ-Μέρκελ, χθες, στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, τα κοινωνικά μέτρα, στα οποία επικεντρώνεται η Επιτροπή, αφορούν την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων και τη μείωση της ανεργίας των νέων, αλλά ενδεχομένως και ένα πιο καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η «συναντίληψη» των τεσσάρων θεσμών για τις παραμέτρους που είναι αναγκαίο να διέπουν τη συμφωνία, η οποία και επιτρέπει την επιστροφή τους στην Αθήνα, τώρα πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένα μέτρα. Το εν λόγω εγχείρημα, αν και δύσκολο, καθώς και οι τέσσερις θεσμοί πρέπει να συμφωνήσουν σε κοινούς όρους και προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Μαρτίου. «Για μας παραμένει σημαντική ημερομηνία», έλεγαν χαρακτηριστικά.


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου