Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 13:33:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα νέα μέτρα και το πρόσφατο Eurogroup
Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα νέα μέτρα και το πρόσφατο Eurogroup
Πηγή: Express.gr
Οι τελευταίες εξελίξεις και τα νέα μέτρα, όπως αυτά ορίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup, κρίνοντας την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, κυριαρχούν στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, και αφορά τα «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Η τροπολογία για το ΤΧΣ

Σε αυτό το κλίμα, με ενδιαφέρον αναμένεται η στιγμή που θα συζητηθεί η τροπολογία που έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς και της Επιτροπής Επιλογής των μελών τους, καθώς είναι πιθανό να βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης οι πρόσφατες εξελίξεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι, πάντως, πιθανό η συζήτηση της τροπολογίας να μετακινηθεί για την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

"Το νέο μείγμα πολιτικής"

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσόγκας, είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης "ούτε ένα ευρώ για επιπλέον λιτότητα" κρίθηκε βάσιμη, κρίθηκε δίκαιη και εφαρμοστέα και αποδεκτή από όλους τους εμπλεκόμενους». «Η ελληνική πλευρά συμφώνησε στη νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 1-1-2019, υπό τον απαράβατο όρο ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο. Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ολιστική σύλληψη των παραμέτρων μίας οριστικής συμφωνίας που θα θέσει τέλος στην ανελέητη λιτότητα, θα λειτουργήσει προωθητικά για την ελληνική οικονομία, θα τερματιστούν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με επιστροφή στις αγορές και την αυτοδύναμη ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους», σημείωσε ο κ. Τσόγκας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αμφισβήτησε χαιρέκακα την προχθεσινή συμφωνία, έβαλε το κεφάλι της στην άμμο και αρνήθηκε αμήχανα, αναιτιολόγητα και με προσχηματική επιμονή, το θετικό πρόσημο της συμφωνίας, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και δείχνοντας το στρατηγικό και υπαρξιακό της αδιέξοδο».


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου