Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, 17:04:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow Γρ. Προϋπολογισμού Βουλής: Θετική εξέλιξη η απόφαση του Eurogroup - Μακρύς ο δρόμος για συμφωνία
Γρ. Προϋπολογισμού Βουλής: Θετική εξέλιξη η απόφαση του Eurogroup - Μακρύς ο δρόμος για συμφωνία
Πηγή: Express.gr
Θετική εξέλιξη η απόφαση του Eurogroup, αλλά ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι μακρύς και ασαφής, είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, Π. Λιαργκόβας.
«Είναι θετική εξέλιξη η απόφαση του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η καθυστέρηση και το σημαντικό κόστος, σε όρους χρόνου, που επωμίστηκε η Οικονομία, όλους αυτούς τους μήνες» τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Ο κ. Λιαργκόβας, διαπιστώνει πέντε άγνωστους παράγοντες σε αυτή, εκτιμά ότι ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι μακρύς και ασαφής μέχρι στιγμής και επισημαίνει ότι η ευθύνη των αποφάσεων για τον χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Μάλιστα, τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά της είναι να καλύψει το χαμένο έδαφος και την παράταση της αβεβαιότητας με μεγάλη ταχύτητα και παρατηρεί: «Σε μια τέτοια περίπτωση τα οφέλη από το κλείσιμο της αξιολόγησης θα είναι πολλά».

Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα της αρμοδιότητάς του, ο κ. Λιαργκόβας αναφέρθηκε και στην πορεία που εκτιμά ότι πρέπει να ακολουθηθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνοντας πως ο χρόνος για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, θα είναι ασφυκτικά λιγότερος και πιθανόν οι δυσκολίες εκπλήρωσης των ελληνικών δεσμεύσεων, μεγαλύτερες.

Θετική η επιστροφή των κλιμακίων

Ειδικότερα ο κ. Λιαργκόβας, σχετικώς με τις εξελίξεις στο προχθεσινό Eurogroup, είπε πως είναι θετικό ότι επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια και ξεκινούν οι συζητήσεις. «Βέβαια», όπως προσέθεσε, στην συμφωνία αυτή, δεν διασφαλίστηκε η ποσοτική χαλάρωση, ούτε τα μέτρα για το χρέος, αλλά εκτίμησε όμως ότι οι πιστωτές θα βρουν τις κατάλληλες δεσμεύσεις και θα κάνουν ότι χρειαστεί για να στηρίξουν την βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να αξιοποιηθεί η ποσοτική χαλάρωση.

Επίσης, εξήγησε ότι η συμφωνία δίνει την ευκαιρία να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, από τα περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, σε αυτά που και οι δανειστές ονομάζουν «περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα».

Ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σημείωσε ότι υπάρχει χώρος για την βελτίωση, τόσο στην πλευρά της φορολογίας, όσο και στο μέτωπο των δαπανών. «Αν ρυθμιστεί σωστά η συμφωνία, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αναπτυξιακά, καθώς στο σημείο που έχουμε φτάσει, τα περισσότερα φορολογικά μέτρα δημιουργούν πίεση στο ΑΕΠ και απώλειες εσόδων, λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών», είπε.
 


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου