Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 13:46:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow Πολιτική συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, επιδιώκει η Ελλάδα στο Eurogroup
Πολιτική συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, επιδιώκει η Ελλάδα στο Eurogroup
Πηγή: Express.gr
Την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να καταγράψουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup, ενώ παράλληλα θα αναζητήσουν διεξόδους για τη συνέχιση της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό αναφέρει η ημερήσια διάταξη του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό ζήτημα είναι το τρίτο προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση.

Μετά τις συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, στο αποψινό Eurogroup θα αναζητηθεί μία πολιτική συμφωνία σχετικά με τις προϋποθέσεις οι οποίες θα επέτρεπαν στους θεσμούς να επιστρέψουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν με «εποικοδομητικό» τρόπο την αξιολόγηση. Στην «ευκταία» περίπτωση που επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία και επιστρέψουν οι θεσμοί σύντομα στην Αθήνα, τα τεχνικά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης θα κλείσουν γρήγορα, διαβεβαιώνουν πηγές της ευρωζώνης. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν, ωστόσο, ότι μέχρι σήμερα μόνο το ένα τρίτο των δράσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει επιτευχθεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί εμμένουν στην κοινή θέση τους, ζητώντας από την Αθήνα προνομοθέτηση μέτρων μετά το 2018, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετά χρόνια μετά.

Τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση της καγκελαρίου 'Αγγελας Μέρκελ και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την προσεχή Τετάρτη στο Βερολίνο, μια συνάντηση από την οποία οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι θα κριθούν πολλά.


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου