Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:44:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow Πετρόπουλος: Οι εισφορές του ΕΦΚΑ είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα
Πετρόπουλος: Οι εισφορές του ΕΦΚΑ είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα
Πηγή: Express.gr
Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα, τόνισε απόψε μιλώντας για τον ΕΦΚΑ και το νέο ασφαλιστικό σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Η εκδήλωση. με ομιλητή τον Τάσο Πετρόπουλο, οργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως πρέπει όλοι να καταβάλουν τις εισφορές.

Επίσης, είπε ότι το 80% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι μικρότερες σε σχέση με την περυσινή χρονιά και μόνο το 20% θα καταβάλλει υψηλότερες εισφορές.

Όπως σημείωσε, «οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό η λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει».

Επεσήμανε ακόμη ότι, κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις διάφορες ασφαλιστικές κατηγορίες που υπήρχαν πριν «και για αυτό οδηγηθήκαμε σε 350.000 ανασφάλιστους στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούταν να πληρώσουν στην βάση τεκμαρτών εισοδημάτων που δεν υπήρχαν». Αυτή είναι συμπλήρωσε, μια ρύθμιση που συνδυάζει στην πραγματική οικονομική δυνατότητα των εισφερόντων και δεν δημιουργεί αυτό το φαινόμενο της υπέρογκης επιβάρυνσης, όταν αυτή γίνεται όχι με βάση τα καθαρά έσοδα, αλλά με βάση εισοδήματα που είναι ανύπαρκτα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε των επιλογών στο ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζοντας ότι μπαίνουν τα πράγματα σε μία βάση δίκαιης αντιμετώπισης.

Ακόμη, τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στο να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή, ώστε να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο σύστημα.

Επίσης ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχουν πλευρές, που πάντα πρέπει να βλέπουμε και να διορθώνουμε».

Ακολούθως, ο υφυπουργός και η γραμματέας του υπουργείου Στέλλα Δρακά, απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών για το νέο ασφαλιστικό.

Η Στέλλα Δρακά από την πλευρά της τόνισε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα δεν διαφοροποιεί τις εισφορές, απλά διαφοροποιεί το πλαίσιο, γιατί μέχρι πρότινος οι εισφορές υπολογιζόταν με βάση τα τεκμαρτά, ενώ τώρα υπολογίζονται με βάση τα πραγματικά εισοδήματα. Ακόμη είπε ότι, το 80% των ασφαλισμένων στο ΟΑΕΕ και το 90% στον ΟΓΑ, θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές.

Νωρίτερα, ένταση είχε επικρατήσει έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, τα οποία με πανό που έγραφαν «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και της πολιτικής της κυβέρνησης, επιχείρησαν και κατάφεραν να μπουν στο Επιμελητήριο για να διαμαρτυρηθούν, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν.


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου