Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 14:00:24

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Πολιτική arrow Κουρουμπλής: Άδικη η κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης για όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν
Κουρουμπλής: 'Αδικη η κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης για όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν
Πηγή: Express.gr
Επαναφορά της υπερβάλλουσας μείωσης για τις κατηγορίες των υπαλλήλων που την απώλεσαν και απελευθέρωση προσλήψεων για συγκεκριμένες ειδικότητες στους δήμους, υποσχέθηκε στην ΠΟΕ – ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο υπουργείο.

Ο κ. Κουρουμπλής παραδέχτηκε ότι είναι άδικη η κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) για όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν, συμμετείχαν στην ενδοδημοτική κινητικότητα, ή επαναπροσλήφθηκαν μετά από διαθεσιμότητα και απολύσεις - και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση σε συνεργασία φυσικά με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο υπουργός μάλιστα, επικοινώνησε άμεσα με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς το θέμα. Το ζήτημα αφορά περίπου 6.000 υπαλλήλους (δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες κ.ά.), οι οποίοι μετά από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τη συγκεκριμένη παροχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, υπάλληλοι που μετατέθηκαν σε άλλο δήμο να λαμβάνουν λιγότερες αποδοχές σε σχέση με τους συναδέλφους τους του ίδιου δήμου και της ίδιας ειδικότητας. Η διαφορά φτάνει ακόμα και τα 400 ευρώ/μήνα για υπαλλήλους τεχνικών ειδικοτήτων.

Για την άρση των περιορισμών στις προσλήψεις στους δήμους, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι το υπουργείο σχεδιάζει την ενεργοποίηση του μέτρου από το 2016 για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα), καθώς και για εργατοτεχνίτες και χειριστές μηχανημάτων.

Οι συνδικαλιστές έθεσαν και το θέμα της αξιολόγησης, ζητώντας να υπάρξει ξεχωριστό νομοθετικό πλαίσιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ο υπουργός απάντησε τονίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού, και έθεσε ως προϋπόθεση να συσταθούν οργανισμοί σε όλους τους δήμους, ώστε να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με την απαιτούμενη αρτιότητα και επάρκεια και με μηδενικό περιθώριο αμφισβήτησης.


 
     
 

Το Βιογραφικό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Ζισκάρ ντ΄Εστέν: «Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, η φιλική έξοδος από το Ευρώ»
Παπανδρέου: Τόλμησα να πω ότι λεφτά υπάρχουν.. έχει ο καιρός γυρίσματα
Αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Προκόπης Παυλόπουλος - Βιογραφικό
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου