Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 12:44:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Το Βιογραφικό του νέου Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη
Το Βιογραφικό του νέου Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη
Πηγή: Express.gr
Το Βιογραφικό σημείωμα του νέου Δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη:

Ο καθηγητής Γιώργος  Καμίνης  γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη ΗΠΑ.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Απρίλιο του 1980. Τον Οκτώβριο του 1982 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d ´études approfondies ( DEA ) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II . Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε διδακτορική διατριβή ( Doctorat d ´ Etat en Droit ) στο Πανεπιστήμιο Paris I , με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στην δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ισπανία (« La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne »). Ξένες Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά.

Το Νοέμβριο του 1982 προσλήφθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β΄ Έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέχθηκε λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιούνιο του 1998 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής.

Από τον Σεπτέμβριο του 1989 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Κοινοβουλευτικών Μελετών και Ερευνών της Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης, είναι Δικηγόρος Αθηνών. Διετέλεσε B οηθός Συνήγορος, υπεύθυνος του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 1998 έως το Μάϊο 2003, οπότε και εξελέγη ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως Συνήγορος του Πολίτη.Η θητεία του ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο 2008

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο κ. Καμίνης εκλέχθηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνηγόρων του Πολίτη της Μεσογείου (Association of Mediterranean Ombudsmen) Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη (International Ombudsman Institute).

Ο Γ. Καμίνης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, καθώς και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Σύγχρονα Θέματα .
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Καμίνης έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και δύο βιβλία:

1. La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne (Librairie Générale de Droit et de Jurisprudence, Paris, 1993, Bibliothèque Constitutionnelle et de Science Politique, tome 76). Πρόκειται για τη διδακτορική του διατριβή, η οποία τιμήθηκε το 1990 από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Παρισίων με το βραβείο « Paul Deschanel ».

2. Παράνομα αποδεικτικά μέσα και συνταγματική κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων ( Οι αποδεικτικές απαγορεύσεις στην ποινική και την πολιτική δίκη ), Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα (Σειρά: Μονογραφίες Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, Διεύθυνση: Π. Δ. Δαγτόγλου), Αθήνα - Κομοτηνή 1998.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε τα εξής:
«Φίλες και φίλοι από απόψε οι πολίτες της Αθήνας κρατούν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα».

«Θελήσαμε να δημιουργήσουμε τη νέα κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών, που σκοπεύουν να αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας. Παρόλα αυτά η μεγάλη αποχή μας προβληματίζει.
Το πρώτο στοίχημα, λοιπόν, είναι να μετατρέψουμε την αποχή σε θετική συμμετοχή. Δώσαμε έναν αγώνα καλό, χωρίς να υποχωρήσουμε από τις αξίες μας, περιφρουρώντας την αξιοπρέπειά μας, χωρίς να υποχωρήσουμε από την ανθρωπιά μας.  Ο αγώνας αυτός είχε ένα αποτέλεσμα που στην αρχή πολλοί δίσταζαν και να το φανταστούν.
Απόψε οι πολίτες της Αθήνας κρατούν την τύχη της στα χέρια τους. Μια νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τη διοίκηση της πόλης από 1ης Ιανουαρίου.

Τις επόμενες μέρες θα ζητήσω να συναντηθώ με τον απερχόμενο δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθώ.
Απόψε απευθύνομαι με ιδιαίτερη θέρμη στους εργαζόμενους του δήμου, σε αυτόν τον κοιμισμένο γίγαντα, και τους λέω ότι μαζί θα δώσουμε τη δύσκολη μάχη στα χρόνια που έρχονται.  Απόψε είμαστε όλοι μας χαρούμενοι, αλλά από αύριο έχουμε να κάνουμε πολλά. Τώρα είναι δική μας η ευθύνη και πρέπει να αποδείξουμε αυτό που λέγαμε.
Τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα. Και θα την αλλάξουμε.
Απόψε έγινε το πρώτο βήμα. Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε παρά μόνο τον φόβο για το μέλλον και το άγνωστο. Με πεποίθηση στις δυνάμεις μας θα κερδίσουμε». 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου