Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:18:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Ανδρεάδης: Η πρόταση του ΣΕΤΕ για τις ενοικιάσεις μέσω Airbnb
Ανδρεάδης: Η πρόταση του ΣΕΤΕ για τις ενοικιάσεις μέσω Airbnb
Πηγή: Express.gr
Τη δική του πρόταση για τις ενοικιάσεις μέσω ηλεκτρoνικών πλατφόρμων (όπως το Airbnb) καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης σε ανάρτηση στο Twitter. Οπως τονίζει, απαιτείται μητρώο καταγραφής όλων με βάση δήλωση πλατφόρμας και χρέωση 3-5% & φορολόγηση ανεξαρτήτως ποσού ως ενοίκιο.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση της απορεί γιατί οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε ποσοτικός ή ποιοτικός περιορισμός που θα επιβληθεί σε μια αγορά που από τη φύση της είναι αδύνατο να ελεγχθεί, θα οδηγήσει νομοτελειακά και εξ ορισμού στην παρανομία και τη φοροδιαφυγή! Υπενθυμίζει ότι στη χώρα μας έχουμε ποσοστό κενών κατοικιών 35% (το υψηλότερο στην Ευρώπη) και συνεπώς είναι καθαρή πρόφαση ότι οι περιορισμοί αυτοί τίθενται δήθεν υπέρ των εγχώριων ενοικιαστών κατοικιών.
 
90 μέρες το χρόνο η ενοικίαση μέσω Airbnb

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο του ΥπΟικ, ρυθμίζεται η φορολόγηση των εισοδημάτων που προκύπτουν απο την βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού (Airbnb).

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2016, προβλέπεται ότι το εισόδημα που αποκτάται από την ενοικίαση αυτή θα φορολογείται με βάση τις διατάξεις της φορολογίας των ενοικίων. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ο μισθωτής  θα πρέπει να υποβάλλει Δήλωση Περιουσιακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας. Προβλεπεται η δυνατότητα ενοικίασης των καταλυμάτων αυτών μόνο για 90 μέρες το χρόνο και, εφόσον πρόκειται για νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων, μόνο για 60 μέρες. Θα μπορεί να γίνεται υπέρβαση των ορίων αυτών μόνο για όσους έχουν εισοδήματα που δεν ξεπερνουν τα 12.000 ευρώ.

Σε πρόσφατη μελέτη που παρουσίασε το ΞΕΕ για τις επιπτώσεις του sharing economy στην ελληνική ξενοδοχία, που εκπόνησε η Grant Thornton, κατέδειξε τα εξής: H οικονομία του διαμοιρασμού το 2014 «φιλοξένησε» τουλάχιστον 20 εκατ. διανυκτερεύσεις. «Σπατάλησε» 15 χιλιάδες νόμιμες θέσεις εργασίας και απορροφώντας 1,5 δισ. τουριστικά έσοδα, ενώ «παρήγαγε» 400 εκατ. ευρώ φοροδιαφυγή. 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου