Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 17:42:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Κονδύλια 300 εκατ. ευρώ για τουριστικές επενδύσεις
Κονδύλια 300 εκατ. ευρώ για τουριστικές επενδύσεις
Πηγή: Express.gr
Κονδύλια που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθούν για τουριστικές επενδύσεις την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργο Τζιάλλα. Στη συνέντευξη που έδωσε η αρμόδια υπουργός Ελενα Κουντουρά,  μαζί με τον γενικό γραμματέα, τονίστηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατηγική του υπουργείου στο σκέλος των επενδύσεων. Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν υποβληθεί 140 και πλέον προτάσεις, που κάποιες έχουν πάρει ήδη αδειοδότηση. Από την πλευρά της, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς. Όπως τόνισε, η χρονιά θα κλείσει με 1,5 εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες (27,5 εκατομμύρια συνολικά) σε σχέση με πέρυσι και μένει να συλλεχθούν και τα τελευταία στοιχεία, για να γίνει σαφές που θα «κάτσει» η μπίλια των εσόδων.  

Στο σημείο αυτό, η κ. Κουντουρά σημείωσε, ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης πως με 1,5 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες τα έσοδα μπορεί να είναι οριακά αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων για να δοθεί σαφής απάντηση πώς θα κλείσουν τα έσοδα. Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι φέτος, με βάση έρευνες, την Ελλάδα επισκέφτηκαν υψηλής οικονομικής στάθμης τουρίστες και την ίδια στιγμή η χώρα μας δεν συγκαταλέγονταν στους «φτηνούς» προορισμούς, ώστε να δικαιολογείται έτσι τυχόν πτώση στα έσοδα συνολικά. Ζήτημα ωστόσο παραμένει σε τι επίπεδα μετράται η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των ξένων επισκεπτών. 'Αλλο να υπολογίζεται στα 565 ευρώ ανά τουρίστα και άλλο στα 545 ευρώ, σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Σε έναν απολογισμό που έκανε η υπουργός, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά επέκτεινε την τουριστική της περίοδο, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών, με πληρότητες που άγγιξαν το 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έμφαση δόθηκε στο θεματικό τουρισμό, ενώ οι αγορές που «άνοιξε» το υπουργείο, όπως είπε η υπουργός, έφεραν τουρισμό υψηλής οικονομικής στάθμης.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου