Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:55:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Το τέλος μιας τουριστικής "σεζόν της τελευταίας στιγμής" για τη Χαλκιδική
Το τέλος μιας τουριστικής "σεζόν της τελευταίας στιγμής" για τη Χαλκιδική
Πηγή: Express.gr
Μια τουριστική σεζόν με καθηλωμένες τις τιμές των δωματίων και επέκταση του φαινομένου του early booking μέσα στο καλοκαίρι βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο για τη Χαλκιδική. Σε ότι αφορά την πληρότητα ο εν λόγω νομός παρουσιάζει φέτος μια «μονοψήφια μείωση» σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Τάσιο, πρόεδρο των ξενοδόχων της Χαλκιδικής.

Η μείωση είναι αυτή τη στιγμή της τάξης του 8% σε σύγκριση με πέρυσι και σε ότι αφορά τον αριθμό των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων, αποτέλεσμα της «κακής έναρξης της σεζόν» όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, ενώ αυτή την περίοδο «τα ξενοδοχεία έχουν σχεδόν ολοκληρώσει» τη σεζόν με 10 έως 12 ανοιχτές ξενοδοχειακές μονάδες όμως να παραμένουν ακόμη ανοιχτές.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο «δύο ταχύτητες» σε ότι αφορά την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων με επενδύσεις στην κατηγορία των πέντε αστέρων που προχωρούν στο νομό από τη μια και «καινούργια ξενοδοχεία όπως στην περιοχή της Ουρανούπολης και του Σάνι», αλλά στασιμότητα από την άλλη σε ότι αφορά τα μεσαία ξενοδοχεία του νομού και τον εκσυγχρονισμό τους. Η εικόνα αυτή σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Χαλκιδικής, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης χρηματοδότησης και του κακού κλίματος γενικότερα «που επικρατεί τα τελευταία χρόνια».

Σε ότι αφορά την τουριστική σεζόν του 2017, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συμφωνίες που κινούνται σε παρόμοια οικονομικά επίπεδα με φέτος αφού, όπως τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, «δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για μεγάλες τιμολογιακές προσαρμογές».


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου