Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:55:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Πόλος έλξης της διεθνούς ιατρικής κοινότητας, ο Ιατρικός Τουρισμός
Πόλος έλξης της διεθνούς ιατρικής κοινότητας, ο Ιατρικός Τουρισμός
Πηγή: Express.gr
Θέματα που αφορούν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες που έχουν ήδη αναπτύξει τον τομέα του ιατρικού τουρισμού, το νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο τομέα, καθώς και οι κινήσεις που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάσθηκαν στην 1η Συνεδρίαση του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι στόχος της Επιτροπής είναι η καλλιέργεια της εξωστρέφειας των Ελλήνων γιατρών, η έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η επένδυση στην Καινοτομία και το σωστό Marketing. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και τα επόμενα βήματα της Επιτροπής που προσανατολίζεται στη στήριξη συλλογικών φορέων που επενδύουν στον Ιατρικό Τουρισμό, στην προβολή των προτύπων διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στις διεθνείς συνεργασίες, αλλά και την οικονομική διευκόλυνση μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης, όπως το ΕΣΠΑ.

«Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού,  Γεώργιος Πατούλης. Πρόσθεσε ότι στόχος  είναι ?ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, η χρήση αποτελεσματικών μηχανισμών προβολής για τη γνωστοποίηση των δομών και των παροχών, η στελέχωσή των δομών με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο και η εύρεση πόρων, που θα ενισχύσουν το δομικό αυτό πλαίσιο». Επεσήμανε, επίσης,  τον ιδιαίτερο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας, ότι «οι ΟΤΑ αποτελούν κεντρικό πυλώνα εισροής επενδυτικών κεφαλαίων και ανάπτυξης των δομών ιατρικού τουρισμού σε κάθε τοπική κοινωνία».

Η Επιτροπή του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του ΠΙΣ θα συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προετοιμάζεται και η διεξαγωγή μεγάλης Επιστημονικής Ημερίδας στην οποία θα αποτυπώνονται όλες οι απόψεις πάνω στον Ιατρικό Τουρισμό.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου