Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:42:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Σποράδες: Σε υψηλά επίπεδα η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα
Σποράδες: Σε υψηλά επίπεδα η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα
Πηγή: Express.gr
Σε υψηλά επίπεδα πληροτήτων που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη αγγιξει και το 100% έχει φθάσει ο τουρισμός στην Μαγνησία,τόσο στα νησιά των Σποράδων,όσο και στις χερσαίες περιοχές. Στην Σκιάθο,που αποτελεί ναυαρχίδα αλλά και βαρόμετρο για την πορεία του τουρισμού,οι πληρότητες βρίσκονται στο 95% και ήδη οι μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μοναδες,όπως το "Σκιάθος Παλλάς" έχουν φθάσει στο 100%.

Ο τουρισμός στο νησί του Παπαδιαμάντη προέρχεται κυρίως από την Βρεττανία κατά 55-60% και ακολουθούν αυτή την περίοδο οι Σκανδιναβοί και οι Ιταλοί.Σημαντικό μερίδιο έχουν και οι Βαλκάνιοι,που καταφθάνουν κυρίως οδικώς. Οι Ιταλοί αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο στις αφίξεις τους από τις 25 Ιουλίου και μετά,αφού φέτος η Σκιάθος συνδέεται απ΄ευθείας με 9 μεγάλα ιταλικά αεροδρόμια.

Οι αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 7%,σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηλία Πετράκη και το ζητούμενο είναι να επιμηκυνθεί το διάστημα των διανυκτερεύσεων στο νησί,ώστε να αποδώσουν περισσότερο από οικονομικής πλευράς οι αυξητικές τάσεις,όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέκος Ευσταθίου, της "Dolphin of Skiathos".

 Στην γειτονική Σκόπελο,η πρόεδρος των Ξενοδόχων του νησιού Μαίρη Διαμάντη,μιλά για μία καλή χρονιά με πληρότητες αυτή την περίοδο,μεσούσης της οικονικής κρίσης,που κυμαίνονται μεταξύ 85-90% και που σε πολλές περιπτώσεις το 100%.

Στην Σκόπελο εντυπωσιακή παρουσία έχουν οι Ελληνες (κάτι που δεν συμβαίνει στην Σκιάθο),αλλά και οι Ευρωπαίοι μέσω του αεροδρομίου.

Γενικώς όι Σποράδες και κυρίως η Σκόπελος και η Αλόννησος,όπου οι πληρότητες φθάνουν το 90%,έχουν ενισχύσει τον τουρισμό τους,με την καθιέρωση της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη,αλλα και οι πολλαπλές συνδέσεις με τον Βόλο και τον Αγιο Κων/νο.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία και κυρίως στο Πήλιο οι πληρότητες αγγίζουν το 75%,σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαφείρη,πρόεδρο των Ξενοδόχων Μαγνησίας,και στον Βόλο το 85%.Τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο ούτε και σε χαμηλων κατηγοριών καταλλύματα,ενώ οι τιμές δεν έχουν σημειώσει μεταβολές το τελευταίο διαστημα.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου