Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:55:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Σε αίνιγμα για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η φετινή τουριστική χρονιά
Σε αίνιγμα για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η φετινή τουριστική χρονιά
Πηγή: Express.gr
Σε αίνιγμα για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η φετινή τουριστική χρονιά, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η πορεία του οδικού τουρισμού και η εξελίξεις στην Τουρκία θα διαμορφώσουν το ακριβές τελικό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την εκτίμηση του ΣΕΤΕ για το 2016, οι αεροπορικές αφίξεις εκτιμάται ότι θα κινηθούν με άνοδο, από 5% έως 6%, και τα έσοδα με τη σειρά τους αναμένεται να σημειώσουν άνοδο από 1% έως 2% (ήτοι 140 εκατ. ευρώ έως 280 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι), σύμφωνα με τον ίδιο.

Εστιάζοντας στους παράγοντες που θα καθορίσουν τα τουριστικά μεγέθη φέτος, ανέφερε ότι στο πρώτο εξάμηνο η πτώση του οδικού τουρισμού είναι στο -8%, υπογραμμίζοντας ότι εάν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινηθεί ιδιαίτερα ανοδικά σε ό,τι αφορά τις οδικές αφίξεις, τότε το συνολικό πρόσημο θα είναι προς όφελος των συνολικών τουριστικών αφίξεων και εσόδων.

Όσον αφορά την Τουρκία, χαρακτήρισε ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα την πολιτική αστάθεια στη γειτονική χώρα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι όποια οφέλη προκύψουν από τουρίστες άλλων χωρών που θα επιλέξουν την Ελλάδα αντί για την Τουρκία, θα είναι μικρότερα από τις απώλειες που αναμένονται από τους Τούρκους τουρίστες που θα επισκέπτονταν την Ελλάδα (φέτος αναμένονταν περίπου 1,2 εκατ. Τούρκοι επισκέπτες, έναντι 1,1 εκατ. το 2015).

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ, το μείζον πρόβλημα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εξακολουθεί να είναι το φορολογικό.

«Θα έρθει η στιγμή που θα κλαίμε όλοι μαζί, αν δεν αλλάξουν οι φορολογικοί συντελεστές», είπε.

Το συνολικό ποσό που θα φορολογηθεί επιπλέον από τις τουριστικές επιχειρήσεις φέτος ανέρχεται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ, τη στιγμή, που, όπως τόνισε, οι απώλειες για το κράτος φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ και προέρχονται από τις παράνομες μισθώσεις καταλυμάτων και όχι μόνο, αλλά και τις απώλειες εσόδων από μη έκδοση αποδείξεων.

Σε ό,τι αφορά την αγορά της Ρωσίας, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι οι ελεύσεις των Ρώσων στην Ελλάδα θα κινηθούν φέτος στις 700.000, ενώ θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, απόρροια των προβλημάτων στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου. Για το Brexit, υποστήριξε ότι δεν έχει επίπτωση στις τουριστικές ροές των 'Αγγλων προς την Ελλάδα, ενώ για το 2017 ανοίγεται μία ευκαιρία για τη χώρας μας να κλειδώσει από τώρα το 1/3 των αφίξεων από την αγορά της Βρετανίας. Όπως είπε, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι κρατήσεις για την επόμενη χρονιά (Early Bookings) και η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

Τέλος, ο ΣΕΤΕ επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, το οποίο θα είναι τριετούς διάρκειας, θα αφορά την τρίμηνη επέκταση (της περιόδου) και θα στοχεύει στην προσέλκυση συνολικά 600.000 επισκεπτών. Οι περιοχές που αναμένεται να εφαρμοστεί το σχέδιο είναι η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου