Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:57:05

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Enterprise Greece: Τουριστικές επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
Enterprise Greece: Τουριστικές επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
Πηγή: Express.gr
Ενδεικτικές της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα είναι οι μεγάλες επενδύσεις που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece, στον τομέα του τουρισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άμεσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού που αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) και εντάχθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων.

Οι επενδύσεις αφορούν δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνα, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστική κατοικία, εκ των οποίων το πρώτο είναι στην Εύβοια (δήμος Καρύστου) και το δεύτερο στην Κρήτη (δήμος Αγ. Νικολάου), συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

Τα δύο έργα προβλέπεται να δημιουργήσουν περίπου 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες.

Παράλληλα, οι δύο επενδυτές, αραβικών και ρωσικών συμφερόντων, έχουν δεσμευθεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων, εργατικού δυναμικού της περιοχής και προμήθεια τοπικών προϊόντων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Στο πλαίσιο αυτό, νέα επενδυτικά σχέδια στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη χώρα αξιολογούνται από τον Οργανισμό Enterprise Greece, καθώς οι επενδύσεις λειτουργούν θετικά και ως προπομποί για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε άλλη μία σημαντική επένδυση στη Χίο, ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ, που συνολικά αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν εμπλουτίζοντάς το με νέες υπηρεσίες και εφαρμόζοντας διεθνούς κύριους βέλτιστες πρακτικές και οικολογικά πρότυπα κατασκευής και διαχείρισης. Από τις επενδύσεις αυτές επιτυγχάνεται εισροή ξένων κεφαλαίων κατά την περίοδο της αρχικής επένδυσης και ξένου συναλλάγματος κατά την περίοδο της λειτουργίας, ενώ προκύπτουν και σημαντικά δημόσια έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους που θα προκύψουν. 


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου