Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:57:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow "Φραγκάτοι" τουρίστες στην Κρήτη
"Φραγκάτοι" τουρίστες στην Κρήτη
Πηγή: Express.gr
Υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου και ηλικίας 25-64 ετών είναι οι περισσότεροι  ξένοι τουρίστες, που μέχρι και τον Ιούνιο, επισκέφθηκαν μέσω του αεροδρομίου Χανίων τη Δυτική Κρήτη,σύμφωνα με τα στοιχεία μιας ακόμα έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Μεσογειακού Ινστιτούτου Χανίων. Η έρευνα αποτελεί ουσιαστικά την  «ακτινογραφία» -για το πρώτο εξάμηνο-του τουρισμού στην περιοχή. Τα αποτελέσματα της έρευνας στηρίζονται στις απαντήσεις που έδωσαν, σε ερωτηματολόγια σε επτά γλώσσες, χίλιοι πεντακόσιοι επισκέπτες που βρέθηκαν στο νησί.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις ο μέσος όρος των επισκεπτών δηλώνει εισόδημα πάνω από 60000 ευρώ, έξι στους δέκα έχουν επισκεφθεί ξανά τη δυτική Κρήτη, ενώ 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα προτείνουν το νησί για διακοπές σε φίλους και συγγενείς. Ο μέσος όρος των διακοπών είναι 8-9 ημέρες ενώ οι περιοχές της Αγίας  Μαρίνας και του Πλατανιά αποτελούν τα βασικά σημεία  για τα καταλύματα που επιλέγουν. Οι περισσότεροι κάνουν οικογενειακές διακοπές.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις τους, οι αλλοδαποί τουρίστες χρησιμοποιούν κυρίως τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με μέσο όρο χρήσης 8 ημερών, ενώ με μεγάλη ικανοποίηση κάνουν χρήση των λεωφορείων και ταξί για τις  περιηγήσεις τους. Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους αλλοδαπούς τουρίστες αναδεικνύονται από την συγκεκριμένη έρευνα  οι αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία μοναστήρια, ενώ υψηλός είναι και ο βαθμός ικανοποίησης τους για τις υπηρεσίες που  προσφέρουν τα τουριστικά καταλύματα, οι χώροι εστίασης, αλλά και η συμπεριφορά των ντόπιων.

Σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2015, έχει βελτιωθεί  σε μεγάλο βαθμό η εικόνα των ξένων  για τα μεταφορικά μέσα (λεωφορεία, ταξί), παραμένει ωστόσο ο προβληματισμός τους  για την καθαριότητα στις παραλίες  για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την οδική σήμανση.

Το κρασί, ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τα τοπικά τυριά συνεχίζουν και φέτος να προτιμώνται περισσότερο από τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Παράλληλα ο  γαστρονομικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, αλλά και ο πολιτιστικός  τουρισμός, είναι οι επικρατέστερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προτιμώνται περισσότερο από τους επισκέπτες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ενώ ο θαλάσσιος τουρισμός φαίνεται να έχει υψηλή απήχηση στους Σκανδιναβούς. Εκτός από τα έξοδα για τα αεροπορικά εισιτήρια και το κόστος διαμονής τους, οκτώ στους δέκα τουρίστες δαπανούν το περισσότερο μέρος του προϋπολογισμού τους στις ταβέρνες, στις καφετέριες και σε σούπερ μάρκετ. Πολύ  μικρό είναι το ποσοστό αυτών που ενδιαφέρονται να δαπανήσουν κάποια χρήματα για τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου