Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:57:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Κουντουρά: Eως σήμερα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο τουρισμός λόγω του Brexit
Κουντουρά: Eως σήμερα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο τουρισμός λόγω του Brexit
Πηγή: Express.gr
Κάθε πρόβλεψη που αφορά στις επιπτώσεις του Brexit στον ελληνικό τουρισμό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι πρόωρη, τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αυγή". Όπως διευκρινίζει, έως σήμερα έχει δρομολογηθεί ο κύριος όγκος των κρατήσεων των tour operators του εξωτερικού και δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο εξερχόμενος τουρισμός της Βρετανίας. "Ωστόσο", θα πει, "παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη των κρατήσεων και της τάσης στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις ευρωπαϊκές αγορές να αποτιμήσουν την κατάσταση σε όλες της τις πλευρές".

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η κ. Κουντουρά, αφού επισημαίνει ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή αποτελεί την πιο ανταγωνιστική πρόταση στην Ευρώπη σε ελκυστικότητα, αυθεντικότητα, εύρος επιλογών και σε σχέση ποιότητας-τιμής, σημειώνει πως "με την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με τις νέες προοπτικές για την ανάπτυξη και μέσα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, μπορούμε να δούμε το θέμα διαφορετικά τα επόμενα χρόνια". 

Τέλος, η κ. Κουντουρά επισημαίνει ότι στους στρατηγικούς στόχους περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του τουρισμού υψηλών απαιτήσεων για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, για την άμεση αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη, και στην κατεύθυνση αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "κάναμε άνοιγμα στις αγορές της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και της Κίνας, απ' όπου βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα".


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου