Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:57:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016
Για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016
Πηγή: Express.gr
Προς ακόμη ένα ρεκόρ εμφανίζεται να οδεύει ο ελληνικός τουρισμός βάσει των στοιχείων αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2016. Τα στοιχεία που συνέλεξε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγράφουν αύξηση 7,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον απόλυτο αριθμό των αφίξεων στο διάστημα του Ιανουαρίου-Απριλίου να διαμορφώνεται σε 1,64 εκατομμύρια τουρίστες από 1,52 εκατομμύρια τουρίστες πέρυσι.

Ξεχωρίζει η σημαντική άνοδος των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που διαμορφώθηκε σε 6,1%, με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τις 921 χιλιάδες. Αξιόλογη είναι και η άνοδος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς προσέλκυσε 353,400 αφίξεις καταγράφοντας άνοδο 1,4%.

Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα αεροδρόμια της Κρήτης, εκ των σημαντικότερων προορισμών για τα συνολικά τουριστικά μεγέθη της χώρας, λόγω του όγκου του τουριστικού ρεύματος που προσελκύει.

Συγκεκριμένα, τα Χανιά κατέγραψαν άνοδο των αεροπορικών αφίξεων κατά 48,4% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τους 87.360 επισκέπτες, ενώ το Ηράκλειο, που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στον όγκο των αεροπορικών αφίξεων, στο τετράμηνο κατέγραψε άνοδο 20,2% φτάνοντας τις 130.535 αφίξεις. Το 2015, στο αεροδρόμιο του Ηράκλειο προσγειώθηκαν 2,559 εκατ. τουρίστες.

Τα Επτάνησα με τη σειρά τους κινούνται εξίσου δυναμικά, με τη Ζάκυνθο ωστόσο να προηγείται της Κεφαλονιάς με άνοδο 42,8% σε σχέση με το 31% που κατέγραψε το γειτονικό νησί σε ό,τι αφορά στις αεροπορικές αφίξεις το Α' τετράμηνο του έτους.

Μύκονος και Σαντορίνη για μια ακόμη χρονιά φαίνεται ότι θα κινηθούν σε νέα ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, καθώς η Μύκονος κινήθηκε με άνοδο 90,2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Σαντορίνη ξεπέρασε το 47%. Το 2015 στη Μύκονο προσγειώθηκαν 275.723 τουρίστες, ενώ στη Σαντορίνη 365.579.

Τα καλά νέα για τους ελληνικούς προορισμούς δε σταματούν μόνο στα στοιχεία των αεροδρομίων, αλλά συνεχίζονται και σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται το γεγονός αυτό σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Συγκεκριμένα το γερμανικό TravelTainment για το μήνα Απρίλη σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις

Σε ό,τι αφορά τώρα τις δράσεις του αρμόδιου υπουργείου με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όπως άλλωστε έχει σημειώσει και η αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά εντοπίζονται στις εξής:

· Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

· Στη συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες για την τουριστική τους ανάπτυξη

· Στην προώθηση-προβολή του ελληνικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

· Στην ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών

· Στο άνοιγμα νέων αγορών

· Στην αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών,

· Στην ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας για την άμεση αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη,

· Στην βελτίωση των υποδομών υποδοχής τουριστών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία

· Στην ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και την παρακολούθηση της τουριστικής πολιτικής.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου