Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:57:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου
Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου
Πηγή: Express.gr
Την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Αίγυπτο ως "σημαντικού και στρατηγικού εταίρου στον τομέα του τουρισμού" εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο πρώτο επαγγελματικό  Ελληνο-αιγυπτιακό φόρουμ για την τουριστική ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

"Το φόρουμ είναι ένα σταθερό πρώτο βήμα των κοινών μας προσπαθειών για να φέρουμε κοντά τους τουριστικούς τομείς των δύο χωρών" τόνισε η κ. Κουντουρά.

Το βήμα αυτό συνοδεύτηκε μάλιστα με μια κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας καθώς η αναπληρωτής υπουργός επέλεξε να μεταβεί στο Κάιρο με την Αιγυπτιακή αεροπορική εταιρία  Egyptair, λίγες μόλις ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία με το airbus 320 της εταιρίας που προκάλεσε το θάνατο 66 ανθρώπων. Οι περισσότερες αιγυπτιακές εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα στο Κάιρο στάθηκαν με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια στην πρωτοβουλία αυτή της κ. Κουντουρά τονίζοντας ότι αποτελεί "έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης από την πλευρά της Αθήνας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή για την Αίγυπτο".

Η κ.Κουντουρά που συνοδεύεται από αρκετούς έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι μετείχαν στο Φόρουμ, σημείωσε μάλιστα ότι "το πιο σημαντικό μήνυμα του Φόρουμ είναι ότι ο τουρισμός είναι το ισχυρό πεδίο σταθερότητας, συνεργασίας, ανάπτυξης και ευημερίας που ενώνει λαούς και έθνη".

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την ενθάρρυνση κοινών πρωτοβουλιών και στον ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στις δύο χώρες με στόχο τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση τουριστικών επενδύσεων αλλά και της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Κοινά ταξιδιωτικά πακέτα για ΝΑ Ασία και ΗΠΑ

"Η Αίγυπτος και η Ελλάδα είναι ακρογωνιαίοι λίθοι σταθερότητας στην Ανατ. Μεσόγειο" πρόσθεσε από την πλευρά του ο ΓΓ του ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Τρυφωνόπουλος σε παρέμβασή του στο Φόρουμ."Η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι φυσικοί στρατηγικοί εταίροι ,αποτελούν παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς και είναι στα χέρια μας να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε τις καλύτερες πρακτικές και εμπειρίες στον τομέα του τουρισμού" πρόσθεσε.

Ο κ.Τρυφωνόπουλος πρότεινε μάλιστα  να συζητηθεί η ανάπτυξη κοινών ταξιδιωτικών πακέτων ανάμεσα στις δύο χώρες για την προσέλκυση τουριστών από μακρινές περιοχές όπως για παράδειγμα η ΝΑ Ασία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Φόρουμ μίλησαν πολλοί Έλληνες και Αιγύπτιοι επιχειρηματίες και tour operators, οι οποίοι έδειξαν πώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου