Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:57:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Το 2018 η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
Το 2018 η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
Πηγή: Express.gr
Η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία θα ξεκινήσει από το 2018, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανταποκρινόμενος έτσι σε σχετικό αίτημα των ξενοδόχων. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.

Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 2.7%, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι τώρα, είναι ώρα η κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό ανέφερε ο πρωθυπουργός και όπως είπε, θέλει να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας , παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, με το πέρας της πρώτης αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Για τον πυλώνα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας. Ωστόσο η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας και ασφάλειας.

«Θέλω τέλος, να αναφερθώ και σε κάτι που έχει επισημανθεί τόσο από τον ΣΕΤΕ όσο και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Και αφορά τη θέσπιση του τέλους διανυκτέρευσης» τόνισε προς το τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και συνέχισε.

«Ένα τέλος για το οποίο υπάρχει εξοικείωση λόγω της υπάρχουσας ισχύος του στις άλλες χώρες της Μεσογείου - όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Παρά την επιμονή των δανειστών, καταφέραμε να μεταθέσουμε την εφαρμογή του στο 2018 αντί για φέτος. Και είναι νομίζω αυτό σημαντικό, για να κάνουν οι tour operators τους απαραίτητους σχεδιασμούς, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για το 2016 και το 2017».

Κουντουρά: Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη του τουρισμού

Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη του τουρισμού, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Η κα Κουντουρά, εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι η χώρα το 2015, μία χρονιά πρωτόγνωρων πολιτικοοικονομικών συνθηκών, με σκληρές πολιτικές διαπραγματεύσεις, ασφυκτικές πιέσεις από τους εταίρους μας, με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με δημοψήφισμα, με capital controls και με μία πρωτοφανή αρνητική δημοσιότητα - εγχώρια και διεθνή - «εμείς καταφέραμε στοχευμένα και με σκληρή δουλειά να πετύχουμε την ανάπτυξη του τουρισμού σε επίπεδα ρεκόρ σε διεθνείς αφίξεις και τουριστικά έσοδα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Για πρώτη φορά το υπουργείο Τουρισμού σχεδίασε και υλοποίησε εθνική τουριστική πολιτική, η οποία έχει ήδη αποδώσει καρπούς, ανάφερε η υπουργός και τόνισε ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. «Έτσι τον αντιμετωπίζουμε, και πρέπει να μείνει έξω από ανούσιες μικροπολιτικές και μικροκομματικές επιθέσεις» ανέφερε.
«Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός στην ευρύτερη περιοχή. Προσφέρει ένα μοναδικό και αυθεντικό προϊόν που συνεχώς ενδυναμώνουμε και εμπλουτίζουμε», σημείωσε η υπουργός και στάθηκε στους άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζεται.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου