Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:58:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου
Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου
Πηγή: Express.gr
Διμερή συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της στην Αίγυπτο, προσκεκλημένη από τον Αιγύπτιο ομόλογό της Χισχάμ Ζααζού.

Η κα Κουντουρά αμέσως μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, εξέφρασε τη χαρά της που επισκέπτεται την Αίγυπτο, τονίζοντας ότι ο λαός της Αιγύπτου είναι φιλόξενος και φιλικός, ένας από τους πιο ωραίους λαούς της γης, που η ίδια ιδιαίτερα συμπαθεί. Δήλωσε επίσης, ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο, που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς. Σημείωσε δε ότι η επίσκεψη του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Ελλάδα, τον περασμένο Δεκέμβριο αντανακλούσε το ενδιαφέρον της Αιγύπτου να επεκτείνει τις γέφυρες συνεργασίας με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Η Ελληνίδα υπουργός τόνισε ότι προσβλέπει στην ανάπτυξη και την επέκταση της τουριστικής συνεργασίας με την Αίγυπτο και στην επίτευξη αμοιβαίων οφελών μέσω αυτής της βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2015, ανήλθε σε 26 εκατομμύρια τουρίστες, με έσοδα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες πέρασαν δύσκολες στιγμές, υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της περιοχής, κάποιοι τουριστικοί προορισμοί είναι κλειστοί λόγω των συνθηκών, αλλά επεσήμανε ότι η Αίγυπτος θα καταστεί ισχυρός τουριστικός προορισμός, γιατί έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Κουντουρά πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις τόσο σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο όσο και με αξιωματούχους εκπροσώπους οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και με τουριστικούς πράκτορες. Ειδικότερα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας, Μοχάμεντ Χασάν Κα-Μαλ , τον υπουργό Υγείας, Αχμέντ Ράντι , τον πρόεδρο του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού, Σάμι Μαχμούντ, τον πρόεδρο της Egypt Air, 'Αχμεντ Χέλμι , τον πρόεδρο των Εμπορικών Επιμελητηρίων, 'Αχμεντ Ελ Βάκιλ και τον πρόεδρο του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού. Είχε επίσης, την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας και εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής και του νεοσύστατου Μουσείου.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου