Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:58:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Στα εγκαίνια της εκθέσεως τουρισμού IFTM στο Παρίσι, η Ελ. Κουντουρά
Στα εγκαίνια της εκθέσεως τουρισμού IFTM στο Παρίσι, η Ελ. Κουντουρά
Πηγή: Express.gr
Στα εγκαίνια της μεγάλης διεθνούς εκθέσεως τουρισμού IFTM στο Παρίσι, συμμετείχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, παρουσία του Γάλλου ομολόγου της Μαθίας Φεκλ. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις για τους επαγγελματίες του τουρισμού, με τη συμμετοχή 1200 εκθετών, όπου η Ελλάδα συμμετέχει με ένα ευρύ περίπτερο 120 τ.μ., ιδιαίτερα αισθητικά διακοσμημένο, στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου.

«Ο λόγος της συμμετοχής μας στο σαλόνι, είναι για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας διεθνώς και να κλείσουμε νέες συμφωνίες» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα Κουντουρά.

Η αν. υπουργός, εξήγησε ότι το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε νέες αγορές αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου της, διασφαλίζοντας συγχρόνως μία συνέχεια στην προσπάθεια των προκατόχων της. Νότιος Κορέα, Κίνα, Βραζιλία αλλά και Μέση Ανατολή, αποτελούν τους εκτός Ευρώπης νέους στόχους για την έλξη τουριστών στη χώρα μας.

Στην παρατήρηση ότι από την 1η Οκτωβρίου αυξάνει το ΦΠΑ στο 23% σε 6 τουλάχιστον δημοφιλή νησιά, με συνέπεια τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους, η υπουργός υπενθύμισε πως πρόκειται απλώς για κατάργηση της έκπτωσης του 30%, από την οποία επωφελούντο έως τα σήμερα, και επομένως ένα πέρασμα «στους συντελεστές που ισχύουν και στην υπόλοιποι Ελλάδα».

Σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, η κα Κουντουρά ανέφερε πως «θέλουμε να είμαστε μια χώρα ανταγωνιστική, μέλος της ΕΕ. Οι χώρες μη μέλη της ΕΕ, είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με εμάς, γιατί έχουν τη δυνατότητα για μεγαλύτερους ελιγμούς, ενώ εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να χαμηλώσουμε περισσότερο τις τιμές. Δημιουργούμε όμως σταθερότητα και ασφάλεια, η οποία υπάρχει άλλωστε ήδη στην Ελλάδα και προβάλλουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα, ώστε να επικρατήσουμε απέναντι στον ανταγωνισμό». «Η Ελλάδα είναι ήδη μέσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Θέλουμε να ενισχύσουμε αυτήν τη δύναμη και να φέρουμε περισσότερους τουρίστες, γνωρίζοντας ότι στις γειτονικές χώρες υπάρχει μια ανασφάλεια και μια αστάθεια» συμπλήρωσε η αν. υπουργός.

Στο ερώτημα, ποιες είναι οι συνέπειες για τον τουρισμό από το προσφυγικό κύμα, η υπουργός απάντησε: «Εγώ αγωνίζομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και 20 χρόνια, θεωρώ ότι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους δεν το θέλουν. 'Αλλο πρόσφυγας και άλλο οικονομικός μετανάστης». «Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι εθνικό, δεν είναι της Ελλάδας, ούτε καν ευρωπαϊκό - είναι παγκόσμιο. Θα πρέπει να δοθούν λύσεις και να αναγνωρίσει η Ευρώπη, ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορά της και να μας προστατεύσει. Η Frontex πρέπει να ενισχυθεί, ή τέλος πάντων να διαφοροποιηθεί. Τόσα χρόνια δεν κατάφερε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει και τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά. Όλες οι δυνάμεις της Ευρώπης θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα στο θέμα αυτό, για να μπορέσουμε όλοι να ανταποκριθούμε στους ανθρώπους αυτούς, που ζητούν και έχουν ανάγκη την ασφάλεια της οικογένειάς τους. Παράλληλα δε, από την άλλη πλευρά, όσων η ζωή -Ελλήνων ή άλλων - αναστατώνεται από το προσφυγικό κύμα, θα πρέπει να μπορέσουν και αυτοί, να ξαναβρούν τους κανονικούς ρυθμούς στη ζωή τους» τόνισε η υπουργός.

Τέλος, η κα Κουντουρά τόνισε πως η Γαλλία είναι μία από τις «παραδοσιακές αγορές» για την Ελλάδα, η οποία πέραν αυτού, «μας στήριξε κυβερνητικά, μιντιακά και τουριστικά. Η αύξηση των Γάλλων τουριστών φέτος έφτασε το 18% σε σχέση με πέρυσι, πράγμα που αποδεικνύει τους στενούς δεσμούς με τη χώρα μας».


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου