Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:58:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Αύξηση 17% στις αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου
Αύξηση 17% στις αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου
Πηγή: Express.gr
 Θεαματική αύξηση στις αφίξεις των ξένων τουριστών παρουσίασε τον Ιούλιο, ο διεθνής αερολιμένας της Σκιάθου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περυσινού έτους. Σε αριθμούς η ανοδική πορεία των αφίξεων στην Σκιάθο μεταφράζεται σε 42.525 άτομα τον φετινό Ιούλιο, έναντι 35.549 επιβατών την αντίστοιχη περσινή σεζόν, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης" της Σκιάθου.

    Η εντυπωσιακή άνοδος, επιβεβαιώνει τις αρχικές προβλέψεις των ειδικών επί θεμάτων τουρισμού, οι οποίοι κάνουν λόγο για δυναμική παρουσία των Σποράδων σε διεθνές επίπεδο.

    Οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν η πρώτη δύναμη στον τουριστικό χάρτη, ενώ όπως αποδεικνύει η αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, 18.092 Αγγλοι τουρίστες καταγράφηκαν το φετινό Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, έναντι 15.409 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Μεγάλη άνοδος σημειώνεται παράλληλα και από την ιταλική αγορά, με 8.472 επισκέπτες από την Ιταλία στη διάρκεια του περασμένου μήνα και 5.526 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. 

    Εντυπωσιακή είναι, την ίδια στιγμή, η παρουσία των Σουηδών, οι οποίοι προτιμούν διακοπές αλά "Μama mia", όπως άλλωστε και οι Bρετανοί, που κάνουν πολλούς γάμους στα νησιά εντυπωσιασμένοι από την ταινία.

    Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Ιουλίου καταγράφηκαν 2.778 Σουηδοί στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, οι αφίξεις από την ίδια χώρα ανήλθαν σε 2222.

    Αύξηση σημειώθηκε και από την Γερμανία, με 1.315 αφίξεις τον Ιούλιο του 2015 έναντι 620 τον Ιούλιο του 2014, ενώ πτώση σημειώθηκε, αντίστοιχα, από την πλευρά των Κυπρίων επισκεπτών για το ίδιο χρονικό διάστημα, η οποία μεταφράζεται σε 971 αφίξεις φέτος έναντι 1.299 πέρυσι.

    Παροδική πτώση σημειώθηκε παράλληλα από τη Νορβηγία, η οποία είναι ευδιάκριτη στο συσχετισμό μεταξύ του Ιουλίου του 2015 και του 2014, και μεταφράζεται κατ' αντιστοιχία σε 1.940 επιβάτες φέτος έναντι 2.577 τον περσινό Ιούλιο.

    Δυναμική παρουσία κάνουν φέτος και οι Αυστριακοί τουρίστες με 1.907 αφίξεις το φετινό Ιούλιο έναντι 1.552 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς επίσης και οι Βαλκανικές χώρες, που στρέφουν ολοένα και περισσότερο το βλέμμα στις Βόρειες Σποράδες, λόγω της εύκολης πρόσβασης από το λιμάνι του Βόλου.

    Εν συνόλω θεωρείται πολύ ικανοποιητική η παρουσία των ξένων τουριστών στη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους, σε αντίθεση με τους Ελληνες, οι οποίοι πραγματοποιούν σε ελάχιστο βαθμό τις άλλοτε καθιερωμένες, καλοκαιρινές τους διακοπές.

    Ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, της εταιρίας "Dolphin", που "φέρνει" στο νησί το 65% περίπου των τουριστών από το εξωτερικό,υποστηρίζει ότι η αύξηση οφείλεται εν πολλοίς στα πακέτα της τελευταίας στιγμής, τα οποία προωθήθηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση περί συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές.

    Οι πρωτοβουλίες των τουριστικών πρακτόρων και οι επαφές με το εξωτερικό απέδωσαν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να κλειστούν κυριολεκτικά πακέτα της τελευταίας στιγμής, τα οποία κάλυψαν σημαντικό μέρος της ζημιάς που προκλήθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, λόγω της ασταθούς πολιτικοοικονομικής κατάστασης.

    Στη Σκιάθο παράλληλα κλείστηκαν και οι πρώτες συμφωνίες για το 2016 και όπως λέει ο κ.Ευσταθίου «οι συμφωνίες που κλείστηκαν για την επόμενη χρονιά κινούνται σε λογικά πλαίσια, με αυξήσεις που κυμαίνονται από 0 έως 5% το μέγιστο, για τη διευκόλυνση ουσιαστικά των επισκεπτών του νησιού».


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου