Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:58:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Πολύ μεγάλη αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και αεροσκαφών στις Σποράδες
Πολύ μεγάλη αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και αεροσκαφών στις Σποράδες
Πηγή: Express.gr
Πολύ μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και των αεροσκαφών που προσεγγίζουν τις πύλες εισόδου και εξόδου των Βορείων Σποράδων, γεγονός που μεταφράζεται σε 33 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά τη φετινή σεζόν, κυρίως στη Σκιάθο και δευτερευόντως στη Σκόπελο.

Πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο καταγράφηκαν 20 αφίξεις και το 2013 κατέπλευσαν 16 κρουαζιερόπλοια. Οι ξένοι τουρίστες που επιλέγουν τον τουρισμό κρουαζιέρας υπερβαίνουν μέχρι στιγμής τις 9.000, σε Σκιάθο και Σκόπελο, ενώ σύμφωνα με τα αναλυτικά καταγεγραμμένα στοιχεία, από την αρχή της φετινής σεζόν επισκέφτηκαν τη Σκιάθο 5.000 τουρίστες και 2.500 που ήταν πλήρωμα των κρουαζιερόπλοιων και τη Σκόπελο 520 άτομα και 363 άτομα πλήρωμα.

Ανάλογη αύξηση παρουσιάζεται και στις αφίξεις αεροσκαφών-τσάρτερς, αλλά και ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης". Σε επίπεδο πτήσεων τσάρτερς πέρυσι τον Ιούνιο σημειώθηκαν 207 πτήσεις, 269 τον Ιούλιο του 2014 και τον Αύγουστο 300 πτήσεις.

Τον φετινό Ιούνιο καταγράφηκαν 214 πτήσεις, τον Ιούλιο 329 και τον Αύγουστο αναμένεται πολλαπλάσιος αριθμός σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα,που υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 370 αφίξεις.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Σκιάθου Ηλία Πετράκη, η δυναμικότερη ημέρα αφίξεων τσάρτερς είναι η εκάστοτε Παρασκευή που τον Ιόυλιο έφθασε να αριθμεί μέχρι και 33 την ίδια ημέρα. Τον τρέχοντα μήνα ο μέγιστος αριθμών αφίξεων με τσάρτερς θα είναι 37, την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται, εξάλλου και στις πτήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών, η οποία μεταφράζεται σε 51 συνολικά αφίξεις από το Μάιο έως και το τέλος Ιουλίου, έναντι 20 περίπου το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σοβαρότατο πρόβλημα όμως είναι η έλλειψη προσωπικού, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, στο Τελωνείο της Σκιάθου,όπου καθίσταται πρακτικά αδύνατη η κάλυψη των αναγκών, με δύο μόνο υπαλλήλους, έναν μόνιμο και έναν αποσπασμένο από άλλη υπηρεσία,ελέγχοντας ταυτόχρονα αερολιμένα και λιμάνι,καθώς και τους κατάπλους στην Σκόπελο.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου