Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:56:06

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Πηγή: Express.gr
Η κίνηση των δέκα μηνών Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014 ανήλθε στα 41,4 εκατομμύρια επιβάτες, θεαματικά αυξημένη εν συγκρίσει με τα 35,7 εκατομμύρια επιβάτες το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Την πολύ θετική πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα χρονιά, καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το 2014 είναι η καλύτερη χρονιά για την αεροπορική κίνηση της χώρας, με τα περιφερειακά αεροδρόμια να εμφανίζουν διψήφιο ποσοστό και την επιβατική κίνηση 10μηνου να ξεπερνά την ιστορική επίδοση του 2007 των 41,31 εκατ. διακινούμενων επιβατών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ η κίνηση των δέκα μηνών Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014 ανήλθε στα 41,4 εκατομμύρια επιβάτες, θεαματικά αυξημένη εν συγκρίσει με τα 35,7 εκατομμύρια επιβάτες το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Η κίνηση εσωτερικού για το έτος 2014 άγγιξε τα 10,3 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με το 2013 που ήταν 8,6 εκατομμύρια ενώ η κίνηση εξωτερικού 31,1 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με το 2013 που ήταν 27, 1εκατ. επιβάτες.

Αναλυτικά, η κίνηση του δεκάμηνου Ιανουάριος- Οκτώβριος 2014, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Οι πτήσεις εσωτερικού αυξάνονται κατά 1,1%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, διατηρώντας, έστω και οριακά, την παρατηρηθείσα από τον Σεπτέμβριο αναστροφή του σχετικού αποτελέσματος. Οι πτήσεις εξωτερικού αυξάνονται κατά 13,6% από την περυσινή πολύ καλή χρονιά, επιβεβαιώνοντας για δεύτερο συνεχόμενο έτος τη δυναμική του τουρισμού.

- Οι διακινούμενοι επιβάτες (αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσιάζουν σημαντική θετική μεταβολή (περίπου +16%), η οποία εμφανίζεται και στις δύο κατηγορίες (εσωτερικού και εξωτερικού).
Η ανάκαμψη του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη συνολικά βελτιωμένη εικόνα όλων των μεγεθών (από τα 10,8 εκατ. επιβάτες το δεκάμηνο του 2013 έφθασε στα 13 εκατ. το 2014).

Πτήσεις στα αεροδρόμια
Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης των αεροδρομίων της χώρας για τον Οκτώβριο 2014, προκύπτει ότι η κίνηση του Οκτωβρίου 2014 παρουσιάζεται αυξημένη σε σύγκριση με αυτήν του Οκτωβρίου 2013, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων (+8,6% για τις πτήσεις εσωτερικού και +15,5% εξωτερικού), όσο και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διακινουμένων επιβατών (περίπου +31,0% για τους επιβάτες εσωτερικού και +18,0% για τους επιβάτες εξωτερικού).

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση των κινήσεων εσωτερικού, η οποία για πέμπτο διαδοχικό μήνα μετά από τον Ιούνιο 2014 συντηρεί την τάση ανάκαμψης της εσωτερικής αγοράς, στη δεδομένη, δύσκολη οικονομική περίοδο και φαίνεται να διακόπτει τη συνεχή πτωτική τάση των τελευταίων ετών.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα σημάδια επιμήκυνσης της κλασσικής τουριστικής περιόδου, βελτιώνοντας θεαματικά την ήδη πολύ καλή επίδοση του 2013. Φέτος, κατά τον Οκτώβριο του έτους, το σύνολο της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια προσέγγισε τα 4 εκατομμύρια επιβάτες. Το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, η επιβατική κίνηση σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια ήταν της τάξης των 3,4 εκατομμυρίων επιβατών.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου