Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:56:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πηγή: ΑΠΕ  10/06/13-15:36

 Καίριας σημασίας εργαλείο για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας, αποτελεί το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μιας πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ).
Σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίου Τσαυτάρη, βραβεύθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων τοπικών συμφώνων «Ελληνικού Πρωινού», καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ειδική έρευνα του πανεπιστημίου Πατρών, τα συνολικά έσοδα της αγοράς του πρωινού για τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2012 ανήλθαν στο ποσό των 368 εκατ. ευρώ.

Στην παρέμβασή της η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το υπουργείο στηρίζει την πρωτοβουλία του ΞΕΕ για το «Ελληνικό Πρωινό» επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει το εφόδιο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αφού εξήρε τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι με το «Ελληνικό Πρωινό» επιτυγχάνεται η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας με τον τουριστικό κλάδο, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Παράλληλα κάλεσε τους επαγγελματίες του κλάδου να αντιληφθούν τη σημασία του «Ελληνικού Πρωινού» και να συμμετάσχουν σε αυτό.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μεταξύ άλλων και δείγμα της συνεργασίας ανάμεσα στα δύυο υπουργεία, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Χθες μάλιστα, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, υπογράφηκε απόφαση για τον εμπλουτισμό της δραστηριότητας του αλιευτικού τουρισμού προκειμένου, όπως είπε, οι ψαράδες να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Τέλος στις δράσεις εξωστρέφειας που δρομολογεί το ΞΕΕ για την προώθηση του νέου θεσμού, εντάσσεται η συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει και ο ΕΟΤ. Μάλιστα τον προσεχή Ιούλιο ολοκληρώνεται η νέα δίγλωσση διαδικτυακή πύλη του «Ελληνικού Πρωινού» στην οποία θα καταγράφονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί και οι ξενοδόχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου