Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 14:16:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow "Μνημόνιο" Γερουλάνου με τον ΣΕΤΕ
"Μνημόνιο" Γερουλάνου με τον ΣΕΤΕ
Πηγή: Express.gr
ΤIΣ βασικές αρχές και τους στόχους της κυβερνητικής στρατηγικής για τον τουρισμό σε βάθος δεκαετίας παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, εν όψει του συνεδρίου του συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης δεσμεύθηκε ότι ο ΣΕΤΕ θα συνδράμει στην εξειδίκευση των στόχων, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίησή τους. Την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, προκειμένου να ζητήσει τη συνεργασία τους, ενώ στόχος του είναι να αποσπάσει τη συμφωνία επί της αρχής όλων των κομμάτων και των αρμόδιων φορέων.

Oπως τόνισε ο Π. Γερουλάνος, οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση για τη δεκαετία 2011-2021 προκύπτουν και από τη μέχρι τώρα συνεργασία του υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς και από τη μελέτη του ΣΕΤΕ για το 2020. Ειδική αναφορά μετά το τέλος της συνάντησης έκανε στην «ίδρυση μιας κοινής εταιρίας με τον ΣΕΤΕ, για τη σωστή προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού», ως μέσο επίτευξης των στόχων που τέθηκαν.

Συγκεκριμένα, οι κεντρικοί στόχοι της στρατηγικής για τον τουρισμό, όπως συνοψίζονται στην παρουσίαση του υπουργείου, είναι:

1. Η Ελλάδα να συγκαταλέγεται μέσα στους 10 πρώτους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

2. Η άμεση και έμμεση τουριστική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (ΑΕΠ - φόροι + επιχορηγήσεις) να ανέλθει σε 50 δισ. ευρώ.

3. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ο κλάδος του τουρισμού να ανέλθουν σε 1.000.000.

Βασικά μέσα για να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη αγορών.

Στο πρώτο σκέλος το υπουργείο θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία σταθερού φορολογικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και τη στήριξη των επενδύσεων (π.χ. μέσω ΕΣΠΑ). Παράλληλα, σημαντική είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των ειδικών μορφών τουρισμού (Τουρισμός υπαίθρου, ιαματικός και ιατρικός, καταδυτικός), ενώ αναφορά γίνεται στην αναθεώρηση της κατάταξης των ξενοδοχείων.

Στο δεύτερο σκέλος κρίσιμο ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν οι φορείς προβολής της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό στόχος είναι η ενίσχυση του ρόλου του ΕΟΤ αλλά και η δημιουργία εταιρίας με τη συνεργασία του κράτους και φορέων του κλάδου, «η οποία θα παρέχει ευελιξία, συνέπεια και συνέχεια για δράσεις στις οποίες ο ΕΟΤ δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί ανταγωνιστικά». Ταυτόχρονα, το τουριστικό προϊόν της χώρας πρέπει να εμπλουτιστεί με την ενίσχυση συνεδριακού τουρισμού, κρουαζιέρας και πολιτιστικού τουρισμού. Αναφορικά με τις αγορές - στόχους, επιδιώκεται η επανάκτηση των ρυθμών ανάπτυξης παραδοσιακών αγορών (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία), συνέχιση της ανάπτυξης των αγορών που άνοιξαν πρόσφατα (Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ, Βαλκάνια) και ανάπτυξη νέων αγορών (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) και νέων κοινών (συνταξιούχοι, φοιτητές) από παραδοσιακές αγορές.

Νατάσα Λιαπάκη

liapaki@express.gr 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου