Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:42:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow ΕΦΚΑ: Απάντηση της διοίκησης στα περί «δυσλειτουργιών στη λειτουργία του μητρώου»
ΕΦΚΑ: Απάντηση της διοίκησης στα περί «δυσλειτουργιών στη λειτουργία του μητρώου»
Πηγή: Express.gr
Απάντηση στους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής περί «δυσλειτουργιών και παραλείψεων στη λειτουργία του μητρώου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», δίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Μεταξύ άλλων, διευκρινίζει ότι αν για όλα αυτά υπάρχει, ενδεχομένως, στους αρμόδιους συνδικαλιστές, είτε ελλιπής ενημέρωση, είτε λαθεμένη πληροφόρηση μπορεί να γίνει κατανοητό και η διοίκηση του ΕΦΚΑ, σεβόμενη τη συνδικαλιστική δράση και τους φορείς της, δεν θα παραλείψει να τους ενημερώσει και όχι μόνο σήμερα. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι, αν υπάρχει σε όλα αυτά, είτε εσκεμμένη διαστρέβλωση, είτε μεθοδευμένη παραπληροφόρηση και καταστροφολογική διάθεση, τη διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν θα τη βρουν διατεθειμένη να τα ανεχτεί, δεν θα τη βρουν ετοιμόφοβη να τα διαπραγματευτεί, ούτε σε υποχώρηση και σε πανικό να τα υποστεί.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τοποθετήθηκε στο θέμα, αναφέροντας τα εξής:

«Μία οφειλόμενη απάντηση από υπεύθυνους σε καλοπροαίρετους.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ έλαβε μία ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και παρέλαβε μαζί και εξώδικη δήλωση για τη γνωστοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τα ίδια συνδικαλιστικά όργανα.

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που "ιστορούνται" στο κείμενο της ανακοίνωσης και για τα οποία θα υπάρξει άμεσα συνολική απάντηση, ξεχωρίζει μία ολοσέλιδη καταγραφή σοβαρών δήθεν και επικίνδυνων δυσλειτουργιών και παραλείψεων στη λειτουργία του μητρώου του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για ένα "απάνθισμα" τεχνικού-ψηφιακού χαρακτήρα λεπτολογιών, που από το ίδιο το περιεχόμενό τους φαίνεται να στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων οργανωτικού χάους και δυσλειτουργικής ανικανότητας μαζί και διοικητικής και πολιτικής ανευθυνότητας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΕΦΚΑ.

Δημιουργούν πρώτα απ' όλα την εντύπωση ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος απώλειας ή και αλλοίωσης των ασφαλιστικών δεδομένων για τους ασφαλισμένους κατά τη μεταφορά και ενοποίηση των μητρώων, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα 30 περίπου εκατομμύρια εγγραφών που επέβαλε η ενοποίηση των μητρώων των ενταχθέντων φορέων είναι τόσο ψηφιακά, όσο και λογικά αναμενόμενο, αλλά και αποδεκτό, να υπάρχει ένα πλήθος διπλοεγγραφών, συνωνυμιών, διπλών και τριπλών ΑΜΑ και ΑΜΚΑ, λατινικών ή άλλων στοιχείων απογραφής, κ.ά. Και, όταν, επίσης, γνωρίζουν ότι για όλα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες άμεσης διευκρίνισης και αποκατάστασης από την ΗΔΙΚΑ και την Intrasoft.

Μηταράκης: Χαμένος στη μετάφραση ο ΕΦΚΑ

«Η ηγεσία του υπουργείου, αλλά και η διοίκηση του ΕΦΚΑ πρέπει να απαντήσουν εδώ και τώρα για τους λόγους που προκάλεσαν τα λάθη και τα προβλήματα στο νέο ενιαίο μητρώο και να εξηγήσουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να δρομολογήσουν την άμεση επίλυσή τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Νότης Μηταράκης αναφορικά με τη λειτουργία του μητρώου ασφαλισμένων ΕΦΚΑ και τα λάθη που παρατηρήθηκαν σε αυτό.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει πως η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται καθώς οι πολίτες καθημερινά ανακαλύπτουν λάθη στα προσωπικά και ασφαλιστικά τους στοιχεία, λάθη, που, όπως λέει, μπορεί να είναι από "απλό" λάθος στο ονοματεπώνυμο ή τη διεύθυνση, μέχρι ... απώλεια ενσήμων.

«Ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει να είναι "χαμένος στη μετάφραση"» δηλώνει ο κ. Μηταράκης, επισημαίνοντας πως κατά τη διαδικασία ενοποίησης των μητρώων σε ένα ενιαίο ... υπήρξε απώλεια στοιχείων.

«Τι κάνει το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ για αυτό; Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να συγκινείται, καθώς δεν έχουν δώσει καμία οδηγία σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους για την αντιμετώπιση αυτών των λαθών. Τι σημαίνει αυτό; Για άλλη μια φορά, οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρηθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία. Για άλλη μια φορά, οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν οργισμένους πολίτες, χωρίς να μπορούν να τους εξυπηρετήσουν» καταλήγει ο κ. Μηταράκης.


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου