Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 02:46:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Ρέγκλινγκ: Η έγκαιρη πληρωμή δείχνει πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος
Ρέγκλινγκ: Η έγκαιρη πληρωμή δείχνει πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος
Πηγή: Express.gr
H Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ποσό 2 δισ. ευρώ από το δάνειο που είχε λάβει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την πώληση από την Εθνική Τράπεζα της θυγατρικής της Finansbank, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.

«Η γρήγορη πληρωμή δείχνει ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συμβατικός εταίρος. Αποτελεί ένδειξη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα προχωρεί καλά. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα κατά την υπόλοιπη διάρκεια του προγράμματος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η ανακοίνωση σημειώνει ακόμη τα εξής:

«Στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, ο ESM διέθεσε 5,4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2015. Η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα χρήματα για να ανακεφαλαιοποιήσει την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τα 25 δισ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Ένας όρος για την έγκριση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας ήταν η πώληση της θυγατρικής της Finansbank και η χρησιμοποίηση των εσόδων για την αποπληρωμή μέρους της ανακεφαλαιοποίησης. Μόλις η Εθνική Τράπεζα θα το έκανε, ο ESM θα είχε το δικαίωμα να ζητήσει την αποπληρωμή των εσόδων αυτών από την Ελλάδα, οδηγώντας στην πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ESM. Η αποπληρωμή δεν επηρεάζει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος».


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου