Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 03:38:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Γ. Σταθάκης: Επανασχεδιάζουμε την εθνική ενεργειακή στρατηγική
Γ. Σταθάκης: Επανασχεδιάζουμε την εθνική ενεργειακή στρατηγική
Πηγή: Express.gr
«Να μην προτρέχουμε», συνιστά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε όσους προεξοφλούν αποτυχία των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της διείσδυσης ιδιωτών στη λιανική αγορά ρεύματος. Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός τονίζει ότι η αξιολόγηση του μηχανισμού θα γίνει τον Ιούνιο από τη ΡΑΕ και «στο μεταξύ, δεν υπάρχει στο τραπέζι άλλη συζήτηση».

Ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι το θέμα του ΔΕΣΦΑ έχει κλείσει στη διαπραγμάτευση, ενώ για τα ΝΟΜΕ παραμένουν ανοιχτά ορισμένα τεχνικά ζητήματα που εκτιμά ότι θα κλείσουν, ενώ επαναλαμβάνει τη θέση της κυβέρνησης υπέρ της μεταφοράς του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο. Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της διοίκησης της επιχείρησης για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω θυγατρικών στον τομέα της προμήθειας, που θα πουληθούν στον ανταγωνισμό, ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ωρίμανση του σχεδιασμού αυτού, αλλά και ότι οι πρωτοβουλίες αυτές «κινούνται στο πνεύμα της ταυτόσημης θέσης για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ ως το 2020». Τέλος, παρουσιάζει την ενεργειακή στρατηγική για τα νησιά που δίνει έμφαση στις διασυνδέσεις και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου