Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 18:40:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα
Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα
Πηγή: Express.gr
Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Financieele Dagblad. Η ολλανδική εφημερίδα υπενθυμίζει την αναφορά Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν πρόκειται να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα χωρίς την επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ειδικότερα, η Financieele Dagblad αναφέρει, ότι ο Γ. Ντάισελμπλουμ σε εκτίμηση Ολλανδού βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα οδηγείται σε χρεοκοπία απάντησε: «Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα, και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε». Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντώντας χθες, στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, σε ερώτηση σχετική με την Ελλάδα βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», συνέχισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτίμησε ότι οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά δεν θα ολοκληρωθούν πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. Επίσης, ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι «ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ολλανδικό κόμμα των Πρασίνων τάχθηκε υπέρ μιας διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, ενώ το ακροδεξιό κόμμα ανέφερε ότι θα έχει μεγάλο κόστος για την Ολλανδία. Επί του θέματος, όπως σημειώνει ο η ολλανδική εφημερίδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου