Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 00:04:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Πετρόπουλος: Οι δικηγόροι δεν εμπίπτουν στην περίπτωση εργαζομένων που αμείβονται με ΔΠΥ
Πετρόπουλος: Οι δικηγόροι δεν εμπίπτουν στην περίπτωση εργαζομένων που αμείβονται με ΔΠΥ
Πηγή: Express.gr
«Οι δικηγόροι διέπονται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων και δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Γι' αυτόν το λόγο, δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των εξαρτημένων εργαζομένων που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ)».

Αυτό διευκρινίζει, με δήλωσή του, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στην οποία αναφέρει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την αναφορά της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τα σχετικά δημοσιεύματα που την αναπαρήγαγαν, για την εγκύκλιο (Φ 80000/οικ. 2460/106/2017) που αφορά τους συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών, οι οποίοι αμείβονται με ΔΠΥ, σύμφωνα με την οποία, όπως υποστηρίζουν, οι συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών με μπλοκάκι θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το σύνολο των εισφορών τους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθαρίζει τα εξής:

«Οι δικηγόροι διέπονται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων και δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Γι? αυτόν το λόγο, δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των εξαρτημένων εργαζομένων που αμείβονται με ΔΠΥ. Τυχόν ένταξή τους στην κατηγορία των εξαρτημένων εργαζομένων θα επέφερε απαγορευμένη κατάργηση της θεσμικής ανεξαρτησίας των δικηγόρων. Όσοι υποστηρίζουν τα αντίθετα, θα όφειλαν να διαβάσουν τις διατάξεις του Κώδικα περί έμμισθης εντολής. Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δεν διατυπώθηκε αντίθετη άποψη από αυτήν που εκφράζει το υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Όσον αφορά δημοσιεύματα, στα οποία τίθεται το ερώτημα αν ο κ. Πετρόπουλος είναι ακόμα διαχειριστής της δικηγορικής του εταιρείας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά:

«Αιτήθηκα τη διακοπή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στις 08-04-2015, λόγω της τοποθέτησής μου στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΕ και, στις 21-04-2015, έπαψε η σχέση μου ως διαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας ?Αναστάσιος Π. Πετρόπουλος και Συνεργάτες?. Στις 23-09-2015, ανέλαβα καθήκοντα υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και, την 01-10-2015, κατατέθηκε αίτηση προς την αρμόδια ΔΟΥ για τη διακοπή της λειτουργίας της εταιρείας, η οποία διεγράφη από το μητρώο του ΔΣΑ και, έκτοτε, έπαψε να υπάρχει. Τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλοι οι δικηγόροι απασχολούνταν με πάγια αντιμισθία και η εταιρεία κατέβαλε το σύνολο των εισφορών τους βρίσκονται, επίσης, στα σχετικά μητρώα του ΔΣΑ. Συνεπώς, με μία απλή έρευνα, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα εκλαμβάνονται μόνο ως χαλκευμένα και συκοφαντικά, ως αντίδραση στις προχθεσινές αναφορές μου, με τις οποίες αποκάλυπτα την πολιτική που σχεδιάζει η ΝΔ σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων».


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου