Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:07:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Στην κυκλοφορία τμήμα της Ιονίας οδού από κόμβο Κουβαρά έως Αμφιλοχία
Στην κυκλοφορία τμήμα της Ιονίας οδού από κόμβο Κουβαρά έως Αμφιλοχία
Πηγή: Express.gr
Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού, Κουβαράς - Αμφιλοχίας, μήκους 26 χιλιομέτρων, παρέδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2016 στην κυκλοφορία οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί». Επίσης, επανέλαβε ότι Ιονία οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Tο τμήμα Κουβαρά - Αμφιλοχίας περιλαμβάνει τρεις κόμβους και δύο σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (στην Αμφιλοχία και την Αμβρακία), οι οποίοι θα λειτουργήσουν τον Μάρτιο. Η λειτουργία των διοδίων Αγγελοκάστρου (στην παράκαμψη Αγρινίου), θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο.

Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και, όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Δηλώσεις Χρ. Σπίρτζη και Όλ. Γεροβασίλη για την παράδοση τμήματος της Ιονίας οδού

«Εντός του 2017 θα υπάρχει η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του συστήματος», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι, κατά την διάρκεια παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας οδού, από το κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία. Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο υπουργός Υποδομών, σχετικά πάντα με τα διόδια, «πετύχαμε με την διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα».

Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε, ότι «είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια και είναι επίσης καθήκον μας να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς πόλους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια οδός, όπως το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές». Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Ιονίας οδού, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε, ότι περιλαμβάνει 19 κόμβους, εννέα σταθμούς εξυπηρέτησης, τέσσερις πολύ μεγάλες σήραγγες, 17 μεγάλες γέφυρες και τρία κέντρα συντήρησης.

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το τμήμα από την Κλόκοβα Αντιρρίου, έως τον κόμβο Κουβαρά, κοντά στις Φυτειές Αιτωλοακαρνανίας. Από την πλευρά της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, είπε: «Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς είμαι από τους χρήστες του παλιού δρόμου και είδα τη διαφορά». Επίσης τόνισε: «πλέον αισθάνομαι και πιο ασφαλής, αφού πολλοί από εμάς χάσαμε φίλους και γνωστούς στον παλιό δρόμο».