Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 09:19:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Σπίρτζης: Μέσα στο Δεκέμβριο θα ανατεθεί το έργο Λαμία - Ξυνειάδα, μέχρι το 2020 θα ολοκληρωθεί
Σπίρτζης: Μέσα στο Δεκέμβριο θα ανατεθεί το έργο Λαμία - Ξυνειάδα, μέχρι το 2020 θα ολοκληρωθεί
Πηγή: Express.gr
«Το έργο Λαμία - Ξυνειάδα θα ανατεθεί μέσα στο Δεκέμβριο. Τους πρώτους μήνες του 2017 θα ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι θα ζορίσουμε πάρα πολύ τους παραχωρησιούχους, ώστε μέχρι το 2020 να έχει ολοκληρωθεί» υπογράμμισε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2016 από την Καρδίτσα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης επιθεώρησε την εξέλιξη και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, και συγκεκριμένα στον κόμβο της Ανάβρας. «Ο Ε65 στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι έτοιμος. Μένει ένα 10% για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων» ανέφερε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο υπουργός. «Τον Μάρτιο, η Θεσσαλία θα έχει το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, όπως συμβατικά ορίζεται μετά την αναθεώρηση. Εμείς μέσα στο Δεκέμβριο, μετά την απόφαση της Δυιπουργικής, προχωράμε την ανάθεση του πρώτου τμήματος για να υπάρχει επιτέλους ένας αυτοκινητόδρομος που να συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία, και ολοκληρώνουμε τους πρώτους μήνες του 2017 τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να μπορέσει να προχωρήσει και το Βόρειο Τμήμα του Ε65».
 
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο δρόμος αυτός, «θα δώσει ανάσα στην ηπειρωτική Ελλάδα, την απαραίτητη σύνδεση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, και προφανώς όλα τα πλεονεκτήματα για τη μεταφορά των προϊόντων της ενδοχώρας μας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα λιμάνια, και βέβαια προς το σιδηρόδρομο, μιας που το ίδιο διάστημα ολοκληρώνεται και η σιδηροδρομική ΠΑΘΕ».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στα διόδια, διευκρίνισε πως στόχος του υπουργείου είναι «να μπουν και στον Ε65 αναλογικά διόδια το 2017, και βέβαια όταν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος σε ένα ενιαίο, αναλογικό και ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, για να μπορέσουμε να έχουμε και την κοινωνική του πολιτική που πρέπει να έχουμε για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για να φύγουμε από το ανατολίτικο μοντέλο των μετωπικών διοδίων και να γίνει και στη χώρα μας, ό,τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της χώρας μας

Μέχρι τον Μάρτη του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι και έτσι η σιδηροδρομική σύνδεση μέχρι τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, θα μειωθεί χρονικά κατά μισή ώρα. Από τον Ιούνιο του 2017 θα δοθεί σε κυκλοφορία, αφού προηγούμενα, για τρεις μήνες, θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

Αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, που επισκέφθηκε το κεντρικό εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στο Λιανοκλάδι.

«Μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, το συνολικό έργο ολοκληρώνει την σιδηροδρομική ΠΑΘΕ. Με την ολοκλήρωση του μειώνεται κατά 1 ώρα, τουλάχιστον, η απόσταση της Αθήνας από τη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας παράλληλα ότι «μένουν μόνο δύο τμήματα του έργου. Το ένα, Τιθορέα-Λιανοκλάδι, θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2017, με τις δοκιμές που πρέπει να γίνουν και το δεύτερο τμήμα, Λιανοκλάδι- Δομοκός, θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Μάρτη του 2018, μετά τους απαιτούμενους ελέγχους» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, για την εξέλιξη των έργων, σημείο προς σημείο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούρδας και τα επιτελικά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης από την Αθήνα μέχρι την Τιθορέα, έτσι ώστε αρχές της επόμενης χρονιάς να γίνεται αλλαγή μηχανών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τιθορέας. Υπογράμμισε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη σήραγγα Καλλιδρόμου, αλλά και στο υπόλοιπο δίκτυο, μέχρι το Λιανοκλάδι. Σημείωσε ακόμη ότι συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την δημιουργία των νέων σιδηροδρομικών σταθμών, όπως στην περιοχή του Μώλου, όπου έχει ολοκληρωθεί. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο συνολικός σταθμός της Τιθορέας, ενώ εξελίσσονται οι εργασίες σε ένα μεγάλο μέτωπο στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, τον οποίο επισκέφτηκε ο κ. Σπίρτζης.


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου