Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 09:39:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow «Πρόγραμμα προσλήψεων στο Δημόσιο», προανήγγειλε ο Χρ. Βερναρδάκης
«Πρόγραμμα προσλήψεων στο Δημόσιο», προανήγγειλε ο Χρ. Βερναρδάκης
Πηγή: Express.gr
«Συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων στο Δημόσιο» και άμεση λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο CNN Greece.

O Xρ. Βερναρδάκης παράλληλα, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απολύσεων, τονίζοντας ότι οι “Θεσμοί” αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και ότι βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας του, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του έχει μειωθεί κατά 35%. “Επομένως, αυτήν την ώρα είναι ώριμη η πολιτική, όχι μόνο να μη γίνουν απολύσεις και μείωση προσωπικού, αλλά να πάμε σε ένα συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων και δημιουργία θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, που θα είναι συντεταγμένες με βάση τις ειδικότητες, τις ανάγκες του Δημοσίου. Αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει. Το Δημόσιο πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό για τις ανάγκες των πολιτών και αυτό το πράγμα πρέπει να αποτυπωθεί και στην πολιτική προσλήψεων”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες (αφού προηγουμένως δοθεί σε διαβούλευση), ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να βελτιωθούν οι δομές του Δημοσίου και όχι να σημειωθούν απολύσεις.

Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ριζική αλλαγή της οπτικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, γεγονός που θα παρέχει στους πολίτες την ευχέρεια να συναλλάσσονται με το Δημόσιο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπλέον, προχωρά και η λεγόμενη διαλειτουργικότητα μεγάλων βάσεων δεδομένων, όπως η σύνδεση των δημοτολογίων με τη σχολική βάση δεδομένων, έτσι ώστε για όλους τους μαθητές να μην αναζητούνται πιστοποιητικά γεννήσεως, αλλά να τα αναζητά η ίδια η Διοίκηση.


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου