Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:07:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow www.gisis.gr: Ρύθμιση express ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις - 2015
www.gisis.gr: Ρύθμιση express ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις - 2015
Πηγή: Express.gr
Σε λειτουργία τέθηκε από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και θα μείνει ανοιχτή έως σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, η εφαρμογή στο taxisnet (www.gsis.gr) για την «Ολική ή Μερική Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων». Σε αυτή την εφαρμογή εισέρχονται όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν με ευνοϊκό τρόπο ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες επιβαρύνονται με μεγάλες προσαυξήσεις. Εάν οι οφειλές αυτές εξοφληθούν εφάπαξ έως την άλλη Παρασκευή, διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων. Εάν εξοφληθεί ένα ποσοστό της οφειλής κεφαλαίου π.χ το 60% διαγράφεται και το αντίστοιχο ποσοστό προσαυξήσεων (το 60%). Η επιλογή αυτή δεν συνοδεύεται από υποχρέωση ρύθμισης των υπόλοιπων οφειλών του φορολογούμενου. [Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή και να δείτε την ρυθμιζόμενη οφειλή και να εκδώσετε την ταυτότητα οφειλής, επιλέγοντας τα links στο τέλος του άρθρου].

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, 11:29

Aνακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι η «ρύθμιση-εξπρές» τελειώνει σήμερα Παρασκευή 27-03-2015 εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Nάντια Βαλαβάνη, στην οποία την επισημαίνει ότι «είναι νομικά αδύνατη η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή». Σημειώνει, όμως ότι ισχύει, ήδη, «η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια Δ.Ο.Υ., μπορούν να απευθύνονται σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται είκοσι περίπου μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της». Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο έχει λάβει έως τώρα περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, ενώ αρμόδια στελέχη ελπίζουν ότι οι πληρωμές θα επιταχυνθούν την τελευταία ημέρα και το ποσό μπορεί να αυξηθεί έως και τα 250 εκατ. ευρώ συνολικά.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, καθώς κάθε οφειλή έχει και ξεχωριστή ταυτότητα οφειλής. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος είναι ήδη σε ρύθμιση και επιθυμεί να ενταχθεί στην νέα, θα πρέπει να μεταβεί στην τοπική εφορία (ΔΟΥ) που ανήκει ώστε να κάνει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση EXPRESS.
Να σημειωθεί ότι η άλλη ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν είναι ακόμη έτοιμη και η έναρξη εφαρμογής της θα ανακοινωθεί με νέα εγκύκλιο (απόφαση). Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων θα τεθεί σε λειτουργία μετά τις εορτές του Πάσχα και μέχρι τις 26 Μαΐου 2015.

Από την Παρασκευή που μπήκε σε εφαρμογή η ρύθμιση - εξπρές, μπαίνουν καθημερινά στα κρατικά ταμεία 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο τη Δευτέρα 23/3 οι εισπράξεις έφτασαν στα 50 εκατ. ευρώ, σημείωσε η  αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Αρα περίπου 30 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία τη Δευτέρα μόνο από τη ρύθμιση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της ρύθμισης.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών, κατά τις τέσσερις πρώτες ημέρες λειτουργίας της εφαρμογής τουλάχιστον (έως και το πρωί της Τρίτης 24-03-2015) 200.000 φορολογούμενοι εισήλθαν στην εφαρμογή και εκτύπωσαν την ταυτότητα οφειλής. Το γεγονός αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι αυτοί οι οφειλέτες θα πάνε στις Τράπεζες για να πληρώσουν τα χρέη τους. Αρκετοί διαπίστωσαν ότι με αυτή τη ρύθμιση δεν διαγράφονται τα ποσά εκπρόθεσμης καταβολής αλλά μόνο οι τόκοι υπερημερίας και έτσι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ενταχθούν σ' αυτή, καθώς περιμένουν τη νέα ρύθμιση με τις 100 δόσεις.

Οσοι δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα ελεγχθούν από την εφορία

Στο μεταξύ, προειδοποίηση ότι αργά η γρήγορα θα ελεγχθούν από την εφορία οι οφειλέτες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα, απηύθυνε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Απορρίπτοντας τις προτάσεις για φορολογικό έλεγχο εκείνων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση - ώστε να καταδειχθεί αν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν ή όντως δεν είναι σε θέση σήμερα να το κάνουν -  η κα Βαλαβάνη είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να μην μπουν ας το κάνουμε έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρεπτικό απ' αυτό.

Στο μεταξύ πάνω από 500.000 email έχει στείλει η Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων σε φορολογούμενους που έχουν χρέη.  Στόχος είναι να σταλούν 1 εκατ. email έως την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxis μπορούν να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτουν για να έχουν πρόσβαση σ' αυτή. Για να δείτε τις οφειλές σας θα πρέπει να έχετε κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet , (username και password), διαφορετικά απευθυνθείτε στον λογιστή σας. Στη νέα ρύθμιση μπορεί κάποιος να επιλέξει ποια οφειλή του θα ρυθμίσει (πχ μόνο τον ΕΝΦΙΑ ή κάποια άλλη οφειλή). Αν κάποιος έχει ήδη ρυθμισμένες οφειλές θα πρέπει να επισκεφθεί την εφορία του για πληροφορίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 20-03-2015  η Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων:

«Από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε βασικού ποσού οφειλής (μη ρυθμισμένου) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.

Ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις και να δει και το ποσοστό της έκπτωσης. Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ.

Κατ'Α εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) μέσω της εφαρμογής «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ή εναλλακτικά μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης», η οποία θα αναρτηθεί στις 20 Μαρτίου στο TAXISnet.

Επίσης μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής από τις Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ.

Ολική ή Μερική Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων (Δ.ΗΛΕ.Δ. / Γ.Γ.Δ.Ε.)

Χρήσιμες Οδηγίες


Η υπηρεσία αναζήτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για τις ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές τους καθώς και την καταβολή αυτών με απαλλαγή προσαυξήσεων, μεταξύ 20 και 27 Μαρτίου 2015.)

Εάν οι πολίτες επιθυμούν να εξοφλήσουν ρυθμισμένες οφειλές πρέπει να υποβάλουν αίτηση «απώλειας ρύθμισης» στη Δ.Ο.Υ. και στη συνέχεια να εξοφλήσουν την υπολειπόμενη βασική οφειλή με απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής.

Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση χάνεται και δεν χρησιμοποιείται πλέον από τον πολίτη η ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής (Τ.Ρ.Ο.), αλλά η ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) που αντιστοιχεί στο κάθε χρέος που θα καταβάλει.

Η καταβολή διενεργείται με την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.), η οποία χαρακτηρίζει κάθε οφειλή και την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της, συνεπώς για κάθε οφειλή χωριστά πρέπει να χρησιμοποιείται η μοναδική ταυτότητά της.

Ο πολίτης είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) οφείλει να προσκομίζει στις Τράπεζες (πχ  εξόφληση στο γκισέ, ή μέσω web banking, mobile banking κλπ) ή στα ΕΛΤΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.).

Τέλος, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου ευχαριστεί ιδιαίτερα τα στελέχη της Διεύθυνσης Εισπράξεων και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της ρύθμισης καταβολής των χρεών στο Δημόσιο χωρίς επιβαρύνσεις».

EΛΤΑ: Πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως τις 20:30 της 27ης Μαρτίου
Έως και τις 20:30 της ερχόμενης Παρασκευής, 27 Μαρτίου, οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στα ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο έως και την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, έως τις 14:30 και σε όσα ταχυδρομικά καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 20:30. Στην ιστοσελίδα www.elta.gr οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν τα 59 καταστήματα, τα οποία λειτουργούν με συνεχόμενο ωράριο έως τις 20:30.

Εκτυπώστε

Ολική ή Μερική Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων 2015


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου