Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:32:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Ευρεία σύσκεψη για το Κτηματολόγιο
Ευρεία σύσκεψη για το Κτηματολόγιο
Πηγή: Express.gr
Ευρεία σύσκεψη για το Κτηματολόγιο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ υπό την Προεδρία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια προπαρασκευαστικής συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τα δύο Υπουργεία έχουν αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος, αναφορικά με το σημαντικό έργο της λειτουργίας Κτηματολογικών Γραφείων και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες (μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κλπ).

Ενόψει της λειτουργίας δύο (2) οριστικών Κτηματολογικών γραφείων εντός του 2014, εχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξειδικευμένη σύσκεψη ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ψηφιοποίηση των αρχείων που υπάρχουν σε έμμισθα και άμισθα Υποθηκοφυλακεία, για την περίοδο από το 2003 έως σήμερα, αλλά και όλων των συμβολαίων που θα συναφθούν στο εξής.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, η Γενική Δ/ντρια Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαμάντω Ζάβρα, ο νέος Πρόεδρος και Δ.Σ της ΕΚΧΑ Α.Ε., Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Ζυγούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Υποθηκοφυλάκων, Ιωάννης 'Ανδραλης, και ο πρόεδρος  της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, Κων/νος Βλαχάκης.

Χθες συγκροτήθηκε για πρώτη φορά σε σώμα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ Α.Ε., όπου εκτός από τον κ. Λιακόπουλο νέα μέλη ορίστηκαν ο Ιωάννης Σαμπάνης, δικηγόρος, και η Εβίτα Τσιλιβίτη, πολιτικός μηχανικός.


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου