Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 03:48:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow «Τσουχτερά» πρόστιμα για εκπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ
«Τσουχτερά» πρόστιμα για εκπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ
Πηγή: Express.gr
Ενεργοποιούνται από τον Φεβρουάριο τα υψηλά πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Πρόκειται για πρόστιμο 1.000 ευρώ όσον αφορά τους επιτηδευματίες με βιβλία β κατηγορίας και 2.500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις με βιβλία γ κατηγορίας. Το μέτρο προβλέπεται στον νέο Κώδικα Φορολογικων Διαδικασιών, οι διατάξεις του οποίου τίθενται σε εφαρμογή από την 1-1-2014. Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν αλλαγές στις ημερομηνίες υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής 10 ευρώ με τη υποβολή της δήλωσης.

Στα σενάρια που εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών, είναι η η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ να οριστεί για τις 26 κάθε μήνα αντί για τις 20 που προβλέπεται σήμερα. Διευκρινίζεται πάντως οτι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στις δύο δόσεις καταβολής του ΦΠΑ.

Οδηγίες για λανθασμένες υποβολές ΦΠΑ

Οδηγίες για τις λανθασμένες δηλώσεις ΦΠΑ παρέχει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης.
Συγκεκριμένα, ο κ.Θεοχάρης καλεί τους φοροτεχνικούς-λογιστές να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ όταν διαπιστώνουν λάθη στην αρχική περιοδική δήλωση.
Ααντώντας σε ερωτήματα φορολογουμένων που υπέβαλαν εμπρόθεσμα λάθος περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ (είτε με λιγότερο ΦΠΑ είτε με περισσότερο) ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως το λάθος διορθώνεται με δεύτερη εμπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση.

Εάν για παράδειγμα σε αρχική δήλωση ΦΠΑ για το τρίμηνο από 1.10.2013 – 31.12.2013, η οποία υποβλήθηκε χθες 16 Ιανουαρίου 2014 με λάθος στοιχεία , και σήμερα 17 Ιανουαρίου ο φορολογούμενος ή ο λογιστής του διαπίστωσε ότι είχε κάνει ένα λάθος και ότι το ορθό ποσό που έπρεπε να αναγραφεί στον κωδικό 353 ήταν 5.000 ευρώ, αντί του ποσού 10.000 ευρώ που είχε αναγραφεί εκ παραδρομής στην αρχική δήλωση, θα πρέπει να υποβάλει τροποποιητική δήλωση με τα ορθά ποσά.

Αν με την τροποποιητική δήλωση μειώνεται το χρεωστικό υπόλοιπο της αρχικής δήλωσης, δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής του μη οφειλόμενου ποσού και η τακτοποίηση της διαφοράς αυτής θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών εκ των υστέρων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και των δύο δηλώσεων.


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου