Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 15:01:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Στο ΕΤΕΑ εντάσσονται υποχρεωτικά λόγω έλλειψης στοιχείων 4 επικουρικά ταμεία
Στο ΕΤΕΑ εντάσσονται υποχρεωτικά λόγω έλλειψης στοιχείων 4 επικουρικά ταμεία
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΟ Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης εντάσσονται υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους όλα τα επικουρικά ταμεία και οι τομείς επικουρικής ασφάλισης για τους οποίους ναι μεν υποβλήθηκε αίτημα εξαίρεσης από την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 36 του ν. 4052/2012 (Α΄ 41), ωστόσο μέχρι 31.12.2012 δεν υποβλήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας αναλογιστικές μελέτες και καταστατικά κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α΄160) ή β) ή απορρίφθηκαν, όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.

Για όσες περιπτώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι 31.12.2012 αναλογιστικές μελέτες και καταστατικά και εκκρεμεί η επεξεργασία τους στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή και στην αρμόδια Διεύθυνση Επαγγελματικής Ασφάλισης του υπουργείου η προθεσμία ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών παρατείνεται έως τις 28.2.2013.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατόπιν αιτήματος των αντιπροσωπευτικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ασφαλισμένων τους εξαιρέθηκαν από την ένταξη στο ΕΤΕΑ οι τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΥΝΠΤ, ΤΕΑΥΕΤ, ΤΕΑΠΕΠ, ΤΕΑΧ και ΤΕΑΑΠΑΕ του ΤΕΑΙΤ, το ΤΕΑΔΥ και οι τομείς του ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ, καθώς και το ΕΤΑΤ ως προς την επικουρική ασφάλιση.

Ωστόσο ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα από τα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 στοιχεία, δηλαδή καταστατικό και αναλογιστική μελέτη παρά τα σχετικά έγγραφα (ΑΠ Φ51000/12138/169/1-6-2012 και Φ51000/οικ.20698/301/18-9-2012) του υπουργείου, με τα οποία επισημαίνετο ότι η καθυστέρηση και η αδράνεια ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μετατροπή τους σε επαγγελματικά ταμεία θα είχε ως αντίκτυπο τη μη ομαλή καταβολή των συντάξεων.

Για το λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η υπαγωγή στο ΕΤΕΑ όσων ταμείων δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 12 της εν λόγω πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την 1η Ιανουαρίου 2013 εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς του ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ, καθώς και ο τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) του ΤΕΑΙΤ, καθώς μέχρι 31.12.2012 δεν υποβλήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από τις αντιπροσωπευτικότερες οργανώσεις των ασφαλισμένων τους καταστατικό και αναλογιστική μελέτη για τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ – επαγγελματικά ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης.

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 θα εξετασθεί εάν θα ενταχθούν στο ΕΤΕΑ ή θα μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία - ΝΠΙΔ τα εξής: Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ), Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ), Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ), Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ) και Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΠΤ) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), καθώς και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).


 
     
 

https://keaprogram.gr: Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
www.gsis.gr: Αίτηση - Δήλωση Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού
Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Νέα παράταση: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου (www.gsis.gr)
Σε ενιαία φορολογική κλίμακα μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοίκια
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου