Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:59:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow ΠΟΛ. 1086: Παράταση έως 30 Απριλίου για φορολογικό πιστοποιητικό
ΠΟΛ. 1086: Παράταση έως 30 Απριλίου για φορολογικό πιστοποιητικό
Πηγή: Express.gr

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν οι ιδιωτικές εταιρίες που πραγματοποιούν ελέγχους σε επιχειρήσεις με σκοπό να εκδώσουν ετήσιο πιστοποιητικό να ενημερώσουν τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ΠΟΛ.1086/30.3.2012. Υπενθυμίζεται από τις 7 Μαρτίου «άνοιξε» η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή πιστοποιητικών φορολογικού ελέγχου που θα πρέπει να εκδοθούν για πολλές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού ισχύει από τους ισολογισμούς που κλείνουν από 30 Ιουνίου 2011 και μετά τον φορολογικό έλεγχο των ανώνυμων εταιριών και εταιριών περιορισμένης ευθύνης από νόμιμους ελεγκτές ή ελεγκτικά γραφεία.

Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου παρέχεται η δυνατότητα στα συγκεκριμένα γραφεία (που θα πιστοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών) να διενεργούν, για λογαριασμό των εφοριών, πλήρη έλεγχο σε φορολογικά αντικείμενα (φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών) και να εκδίδουν ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν θα θεωρούνται «φορολογικά καθαρές» αν το πιστοποιητικό είναι λευκό, δηλαδή δεν καταγράφονται σε αυτό φορολογικές παραβάσεις ή άλλου τύπου παρατηρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διενεργείται τακτικός φορολογικός έλεγχος.

Σε όσες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) δεν διενεργηθεί ο υποχρεωτικός φορολογικός έλεγχος από τους νόμιμους ελεγκτές ή τα ελεγκτικά γραφεία για την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού, θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο από 10.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τα ακαθάριστα έσοδα που έχουν πραγματοποιήσει κατά την ελεγχόμενη διαχειριστική περίοδο, καθώς και τη βαρύτητα της παράβασης και την ενδεχόμενη υποτροπή.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου