Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 09:17:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow ΠΟΛ.1178: Ελεγχοι με μόρια για 300 φορολογικές παραβάσεις από 1-11-2011
ΠΟΛ.1178: Ελεγχοι με μόρια για 300 φορολογικές παραβάσεις από 1-11-2011
Πηγή: Express.gr
 POINT system (σύστημα βαθμολόγησης ποινών) για την επιλογή των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που θα ελεγχθούν θέτει σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2011 το Yπουργείο Οικονομικών.
Καταβάστε στον υπολογιστή σας τον πίνακα με τα κριτήρια επιλογής υποθέσεων για φορολογικό έλεγχο στο τέλος του άρθρου.

Oπως προβλέπεται στην ΠΟΛ. 1178/23.8.2011 απόφαση του Yπουργείου Οικονομικών με χρήση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου και με μόρια θα επιλέγονται από τις ελεγκτικές αρχές οι υποθέσεις επιτηδευματιών που θα τίθενται κατά προτεραιότητα στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Με την απόφαση καθορίζονται τα μόρια για περίπου 300 φορολογικές παραβάσεις, καθώς και στοιχεία φορολογικής συμπεριφοράς, όπως είναι η συναλλαγή με off- shore εταιρία ή το γεγονός ότι έχει η εταιρία λάβει επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Στον πίνακα, που συνοδεύει την απόφαση, και σε κάθε κριτήριο αναφέρονται αναλυτικοί κανόνες που υλοποιούν το κριτήριο, καθώς επίσης και ο αριθμός των μορίων βαρύτητας του κάθε κανόνα, ο οποίος βασίστηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα οικονομικά, χωροταξικά και χρονικά δεδομένα.

Για κάθε παράβαση, ο φορολογούμενος θα συγκεντρώνει μόρια και θα επιλέγονται για φορολογικό έλεγχο αυτοί που θα συγκεντρώνουν την υψηλότερη «βαθμολογία». Παράλληλα, η βαθμολογία θα προσαυξάνεται με το μέγεθος της επιχείρησης και ειδικότερα με το ύψος των ακαθάριστων εσόδων.

Με τα παραπάνω κριτήρια επιλογής, μέσω της λειτουργίας ανάλυσης κινδύνου του συστήματος ELENXIS θα γίνονται η στόχευση και η επιλογή φορολογούμενων υψηλής μοριοδότησης. Οι λίστες με τους φορολογουμένους θα αποστέλλονται στη συνέχεια στους προϊσταμένους των ελεγκτικών υπηρεσιών από το ELENXIS ώστε να εκδοθεί η εντολή ελέγχου.

Σύμφωνα με την απόφαση η απώλεια βιβλίων, η κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων, η μη έκδοση τιμολογίων δίνουν 1.000 πόντους στον φορολογούμενο, η λήψη ή έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων αξίας κάτω των 88 ευρώ δίνει 300 πόντους, η μη επίδειξη των βιβλίων και στοιχείων μετά από πρόσκληση την πρώτη φορά δίνει 400 πόντους. Από το άθροισμα των μορίων για κάθε φορολογούμενο θα προκύπτει η προτεραιότητα ελέγχου του.

Τελευταία ενημέρωση 22-09-2011, 18:31

Καταβάστε στον υπολογιστή σας τον πίνακα με τα κριτήρια επιλογής υποθέσεων για φορολογικό έλεγχο:
icon Πίνακας με τα κριτήρια επιλογής υποθέσεων για φορολογικό έλεγχο 2011 (288.86 KB)


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου