Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015, 05:06:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   27°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Αναβαθμίζεται με 286 εκατ. το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Αναβαθμίζεται με 286 εκατ. το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Πηγή: Express.gr  30/08/11-08:28


EΠENΔYΣEIΣ 286 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Eργων, Γιάννη Οικονομίδη. Πρόκειται για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 (μετά παραλλήλου τροχοδρόμου) και της αναβάθμισης του υφιστάμενου διαδρόμου 10-28. Το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» περιλαμβάνει την επέκταση του διαδρόμου μετά παραλλήλου τροχοδρόμου κατά 1.000 μ., ώστε να έχει τελικό μήκος 3.440 μ. και επιπλέον ζώνη ασφαλείας 150 μ. Το έργο, με προϋπολογισμό 246 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2005 και βρίσκεται σε προχωρημένη φάση υλοποίησης. Σχετικά με την αναβάθμιση του υφιστάμενου διαδρόμου 10-28, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι το συγκεκριμένο έργο θα προκηρυχθεί μέχρι τα τέλη 2011, με προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. «Το έργο της αναβάθμισης θα έχει ολοκληρωθεί πριν την περαίωση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου στη θάλασσα, καθ'Α ότι όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την απόδοση του συνόλου του διαδρόμου σε λειτουργία περιλαμβάνονται στην τρέχουσα εργολαβία της επέκτασης», κατέληξε.

Εξάλλου υψηλότερα από τα 200 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν οι δαπάνες κατασκευής των έργων για την ύδρευση της Χαλκιδικής μαζί με τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, ενώ οι δαπάνες των μελετών αναμένεται να φτάσουν στο ύψος των 23 εκατ. ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή Στρατωνίου του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου της Περιφερειακής Eνότητας Χαλκιδικής προκειμένου να ενημερωθούν για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα οδικά δίκτυα από τις πλημμύρες του 2010, που εκτελούνται από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» με χρηματοδότηση του Yπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα: 1. Φράγμα, Διυλιστήρια (ΕΕΥ) και Δίκτυα Πετρένια. Εκπονείται η μελέτη «Yδρευση Νομού Χαλκιδικής. Μελέτη φράγματος Πετρένια στην περιοχή Γοματίου και έργων καθαρισμού, μεταφοράς και αποθήκευσης νερού», με συνολική προβλεπόμενη αμοιβή σύμφωνα με τον πρώτο Σ.Π. 3.094.000 ευρώ με ΦΠΑ. Στη μελέτη περιλαμβάνονται το φράγμα και τα έργα επεξεργασίας και μεταφοράς νερού για την ύδρευση των Δήμων Μ. Παναγιάς και Σταγείρων - Ακάνθου. 2. Φράγμα, Διυλιστήρια (ΕΕΥ) και Δίκτυα Χαβρία Νομού Χαλκιδικής. Εκπονείται η «Μελέτη Φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής». Συνολική προβλεπόμενη αμοιβή σύμφωνα με τον δεύτερο Σ.Π. 2.555.341,44 ευρώ με ΦΠΑ. Eχει ολοκληρωθεί η «Εκτέλεση γεωτεχνικών ερευνητικών εργασιών για τις ανάγκες της οριστικής μελέτης Φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής», τελικής αμοιβής 843.806 ευρώ με ΦΠΑ. Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται το 2012. 3. Φράγμα, Διυλιστήρια (ΕΕΥ) και Δίκτυα Ολυνθίου Νομού Χαλκιδικής. Eχει ολοκληρωθεί η «Συμπληρωματική έρευνα έργων αξιοποίησης υδάτινων πόρων Χαλκιδικής - Φράγμα Ολυνθίου», ποσού 369.912 ευρώ με ΦΠΑ, με αντικείμενο την επιλογή της βέλτιστης θέσης δημιουργίας του ταμιευτήρα.

 

Ευκλείδης Καραγιαννίδης

efklidis@express.gr 
     
 

www.atlas.gov.gr: Δείτε τα ένσημά σας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
gsis.gr: Δείτε μέσω internet αν χρωστάτε στην εφορία (Τέλη, ΕΕΤΑ 2013, ΕΕΤΗΔΕ, Φόροι)
www.ika.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΙΚΑ για φορολογική δήλωση 2015
ΗΔΙΚΑ: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ
Taxisnet: Α21 - Κάντε αίτηση για οικογενειακό επίδομα 2014
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου

 
 

ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε., 46ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου Τ.Κ.: 190 01 ΒΙΟΠΑ - Κερατέας Αττική, Τηλ. κέντρο: 213 01 61700 Copyright ©2013