Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 14:47:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Τουρισμός arrow ΟΓΑ: Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2011 - Δικαιούχοι - Καταλύματα
ΟΓΑ: Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2011 - Δικαιούχοι - Καταλύματα
Πηγή: Express.gr
ΞΕΚΙΝΑ τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011  η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων μέσω των ΚΕΠ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση του ΟΓΑ. Περίπου 510.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων μέσω των ΚΕΠ και να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2011.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα ΚΕΠ και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού - Εκδρομών - 5θήμερο Εκδρομικό - Επιμορφωτικό νέων αγροτών και δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2011.

Η διενέργεια κλήρωσης των δικαιούχων των κοινωνικών προγραμμάτων ήταν τεχνική - ηλεκτρονική προκειμένου να διαφυλαχθεί απόλυτα η αντικειμενικότητα, καθώς η διοίκηση του οργανισμού δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως συμμετοχή στην επιλογή των δικαιούχων.

Οι κληρωθέντες - δικαιούχοι του Εκδρομικού - Επιμορφωτικού Προγράμματος νέων αγροτών θα λάβουν τα δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ. Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-3-2012, των δε δελτίων για τα προγράμματα των εκδρομών και της δωρεάν παροχής βιβλίων μέχρι τις 31-12-2011.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 2011

Ο Ο.Γ.Α. μέσω της Αγροτικής Εστίας θέτει σε εφαρμογή Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα ισχύσει έως 31-3-2012 (ημέρα αναχώρησης του Κοινωνικού Τουρίστα από το κατάλυμα).

Οι κάτοχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ/ΛΑΕ έτους 2011 έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον on-line κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες, και camping) σε όλη την Επικράτεια.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ/ΛΑΕ εκτυπώνονται και διανέμονται απευθείας από τα ΚΕΠ.
Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού για να είναι έγκυρο πρέπει να φέρει προεκτυπωμένα τα στοιχεία του δικαιούχου, την υπηρεσιακή σφραγίδα του ΟΓΑ, την υπογραφή του Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Λ.Α.Ε-Διοικητή του ΟΓΑ- και ειδικό αύξοντα αριθμό, καθώς και πρωτότυπη σφραγίδα του ΚΕΠ που το χορήγησε και τις υπογραφές και σφραγίδες των αρμοδίων υπαλλήλων.

Το Δ.Κ.Τ είναι αυστηρά προσωπικό και απαγορεύεται η χρήση του από άλλα άτομα. Η κράτηση, στο κατάλυμα της επιλογής, γίνεται με ευθύνη του δικαιούχου. Απαγορεύεται η κράτηση, μέσω άλλων επιχειρήσεων, τουριστικών γραφείων κ.λ.π.

Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού, θα παραδίδεται στο τουριστικό κατάλυμα, κατά την άφιξη του δικαιούχου.
Την ημέρα της αναχώρησης, το Δελτίο θα συμπληρώνεται από τον επιχειρηματία και θα υπογράφεται από το δικαιούχο, για την επιβεβαίωση των ημερών παραμονής του.  Το στέλεχος με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ», θα επιστρέφεται στο δικαιούχο.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Τα Δελτία έκπτωσης που συνοδεύουν το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού, και που χορηγούνται από τα Κ.Ε.Π, παρέχουν το δικαίωμα έκπτωσης στα μέσα μεταφοράς (πλοίο, λεωφορείο, τραίνο, αεροπλάνο) που αναφέρονται στο σχετικό πίνακα (Εκπτώσεις στα μέσα μεταφοράς).

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ο ΟΓΑ/ΛΑΕ θα επιδοτεί ανά άτομο/ανά διανυκτέρευση τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως εξής:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
5* (LUX) 24,00 Ευρώ
4* 22,00 Ευρώ
3* 21,00 Ευρώ
2* 20,00 Ευρώ
1* 19,00 Ευρώ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ/ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
4 κλειδιά 17,00 Ευρώ
3 κλειδιά 16,00 Ευρώ
2 κλειδιά 15,00 Ευρώ

ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ- ΕΠΑΥΛΕΙΣ
17,00 Ευρώ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ (CAMPINGS)
10,00 Ευρώ

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ (δαπάνη) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
Το ποσό της συνεισφοράς των κατόχων Δ.Κ.Τ (δικαιούχων) ανά άτομο/ανά διανυκτέρευση, καθορίζεται από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αναγράφεται στον κατάλογο και αφορά παραμονή σε μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.

· Επισημαίνεται ότι το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς των δικαιούχων διαφοροποιείται, ανάλογα με το αν επιλέξουν διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα ή επιπλωμένες κατοικίες, με παροχή πρωινού ή χωρίς.

· Διευκρινίζεται επίσης ότι στο ποσό της οικονομικής συνεισφοράς, που υποχρεούται να καταβάλει ο κοινωνικός τουρίστας, και αφορά παραμονή του σε μονόκλινο, δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. κ.λ.π.).

· Παιδιά μέχρι πέντε ετών (γεννηθέντα από 1-1-2007 και μετά) δεν δικαιούνται δελτίου και θα παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, χωρίς να προστίθεται κλίνη γι΄ αυτά. Στην περίπτωση αυτή ο δικαιούχος δικαιούται έκπτωση 50% επί της τιμής πόρτας για το πρωϊνό που θα λάβουν τα παιδιά.

· Σε περίπτωση όμως που προστίθεται κλίνη γι΄ αυτά στο ίδιο δωμάτιο των γονιών τους, ο δικαιούχος θα επιβαρύνεται με το 50% της συμμετοχής του (του ενός).

· Σε περίπτωση, που μη δικαιούχος του προγράμματος διαμένει στο ίδιο δωμάτιο (δίκλινο ή τρίκλινο) με κάτοχο Δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού, θα επιβαρύνεται με το άθροισμα του ποσού, της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον ΟΓΑ/Λ.Α.Ε, ανάλογα με τη λειτουργική μορφή και την κατηγορία του καταλύματος (βλ. πίνακα επιδότησης επιχειρήσεων).

· Σε περίπτωση που μεμονωμένο άτομο επιλέξει να μείνει σε δίκλινο δωμάτιο, όταν δεν υπάρχει μονόκλινο, θα επιβαρύνεται με το 80% του αθροίσματος του ποσού της οικονομικής συνεισφοράς του και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον ΟΓΑ/ΛΑΕ ανάλογα με τη λειτουργική μορφή και την κατηγορία της μονάδας.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:

α. Οι σχέσεις του δικαιούχου με τις επιχειρήσεις των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διέπονται από τον ισχύοντα Κανονισμό Σχέσεων Ξενοδόχων και Πελατών (Ν.1652/86 Φ.Ε.Κ. 167Α/30-10-86) και τις λοιπές ισχύουσες για τα τουριστικά καταλύματα διατάξεις.

β. Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να διαθέτουν στους δικαιούχους δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και κλιματισμό/κεντρική θέρμανση εντός των δωματίων και σε καμία περίπτωση προβληματικά (υπόγεια, εσωτερικά, χωρίς επαρκή φωτισμό ή αερισμό κ.λ.π.).

Οι επιχειρηματίες των  καταλυμάτων υποχρεούνται να καθαρίζουν τα δωμάτια και να αλλάζουν τον ιματισμό τους
(πετσέτες, σεντόνια κ.λ.π.) σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις της Τουριστικής νομοθεσίας. Επίσης να μην προβαίνουν σε ενοικίαση του χώρου του σαλονιού του διαμερίσματος στους κοινωνικούς τουρίστες, καθώς και σε ενοικίαση διαμερισμάτων (των ξενοδοχείων, των επιπλωμένων διαμερισμάτων και των ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων) κατά δωμάτιο.

γ. Ειδικά για τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με παροχή πρωινού, να παρέχουν στους κοινωνικούς τουρίστες υποχρεωτικά πρωινό ίδιο με εκείνο που προσφέρουν στους άλλους πελάτες του καταλύματος, η δε σύνθεση του πρωινού να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.

ΠΡΩΙΝΟ
Τσάι ή καφέ ή σοκολάτα με γάλα σε επαρκή ποσότητα, κατά επιθυμία του δικαιούχου Μαρμελάδα σε επαρκή ποσότητα ή μέλι 40 γραμ. Στα ξενοδοχεία 4* αστέρων και 5* αστέρων προσφέρονται υποχρεωτικά και τα δύο.
Βούτυρο 20 γρ. ΄Αρτο ή φρυγανιά ή αρτοσυσκευάσματα Ζάχαρη σε επαρκή ποσότητα Κέικ 50 γρ. ή κρουασάν
Φρούτο ή χυμό φρούτου ή κομπόστα κατά επιθυμία του δικαιούχου

δ. Η δαπάνη για τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών (εντός των δωματίων/διαμερισμάτων):
κουζίνας, ψυγείου, κλιματισμού-κλιματιστικού δεν επιβαρύνει τον κοινωνικό τουρίστα για οποιοδήποτε κατάλυμα. Ο επιχειρηματίας, ανεξαρτήτως αν έχει δηλώσει τις παροχές αυτές στον κατάλογο του ΟΓΑ/ΛΑΕ 2011, υποχρεούται να προσφέρει άνευ αποζημιώσεως ή αμοιβής στους κοινωνικούς τουρίστες, όλες τις προς τρίτους παρεχόμενες –κατά τις σχετικές διατάξεις –παροχές.

ε. Η χρονική περίοδος συμμετοχής κάθε καταλύματος στο πρόγραμμα και η οικονομική συνεισφορά των δικαιούχων παραμένουν σταθερές καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος και δεν αλλάζουν.

στ. Οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών στον κοινωνικό τουρίστα για το συνολικό ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ισχύς δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού
Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού είναι αυστηρά προσωπικό, ισχύει αποκλειστικά για τον
δικαιούχο- κάτοχο και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του από άλλα άτομα. Ο ξενοδόχος
υποχρεούται να δεχθεί στο κατάλυμά του τον δικαιούχο, μόνο αφού διαπιστώσει ότι τα στοιχεία
της ταυτότητάς του ταυτίζονται με αυτά που αναγράφονται στο Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού.

Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2010
Δελτία που χορηγήθηκαν για το πρόγραμμα του 2010 και δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους
δικαιούχους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το τρέχον πρόγραμμα.

Για να δείτε τα ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ επιλέξτε από το site www.oga.gr το link (κάτω αριστερά) Κατάλογος Συμβεβλημένων Toυριστικών Καταλυμάτων ανά Νομό 2011-2012 
     
 

Θεαματικά αυξημένη η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
Πάνω από 52.000 οι αιτήσεις για "επιταγές εργασίας στον τουρισμό"
Να επιταχυνθούν οι άδειες σε έργα υποδομής σε νέες και υπάρχουσες μαρίνες, ζήτησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Και με το Αμβούργο συνδέει τη Θεσσαλονίκη η γερμανική αεροπορική Germanwings
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου