Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 00:25:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Οικονομία arrow Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2014 (αποτελέσματα)
Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2014 (αποτελέσματα)
 16/09/14-15:28

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2014 (εισοδήματα 2013), μέσω διαδικτύου, πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet). Στο μεταξύ, 5.812.000 φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέχρι τη λήξη και της παράτασης που δόθηκε, δηλαδή έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Ιουλίου 2014.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 16-09-2014, 15:28

Από Δεκέμβριο οι επιστροφές φόρου

Αν και σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων «ξεπάγωσε»  τον Αύγουστο η επιστροφή φόρου για τις φορολογικές δηλώσεις 2014 που είχε μπλοκάρει λόγω ΕΝΦΙΑ, δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, αναφέρει ότι μετατίθεται για τα Χριστούγεννα η επιστροφή για τους φορολογούμενους με πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να είχαν ήδη τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ωστόσο αυτό δεν γίνεται εφικτό, καθώς οι απανωτές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ επηρέασαν το σύστημα εκκαθάρισης και επιστροφής φόρου εισοδήματος. Το σύστημα αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και οι επιστροφές φόρου θα γίνουν ύστερα από τρεις με τέσσερις μήνες, δηλαδή κοντά στα Χριστούγεννα.

Μέσω email τα εκκαθαριστικά σημειώματα

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άρχισε να στέλνει από την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενημερώνοντάς τους ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet». Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, στο μήνυμα σημειώνεται: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Στο μεταξύ, οι φορολογούμενοι μπορούν με αίτησή τους στην εφορία να μπουν στη ρύθμιση για εξόφληση του φόρου εισοδήματος 2014 σε περισσότερες από τρεις δόσεις. Υπενθυμίζεται είναι σε ισχύ πλέον ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε 12 δόσεις ακόμα και αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Το Taxis δεν επιτρέπει στους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και να αποπληρώσουν όλες τις οφειλές τους σε 12 δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Πληρωμή δόσεων φόρων (εισοδήματος - ακινήτων)


Με το χέρι στην τσέπη διαρκώς θα πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι από την Πέμπτη 31 Ιουλίου και για 7  μήνες, δηλαδή έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015 καθώς η πληρωμή των φόρων θα γίνεται με ρυθμό ένας φόρος ανά μήνα. Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.
Ειδικότερα,

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό είναι 1.503 ευρώ.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου 2014 πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014  η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015 η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015 η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Ισχύει το αφορολόγητο από συλλογή αποδείξεων στις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις 2014
Ισχύει και για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις το αφορολόγητο για τις αποδείξεις και τις ιατρικές δαπάνες, παραμένουν όμως σε ισχύ και τα πρόστιμα. Με ανακοίνωση του εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 18-7-2014 το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων 2014,  ενώ θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών καθώς και τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. «Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις.», δηλαδή τα πρόστιμα.

Πρόστιμα για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις 2014

Πρόσθετους φόρους και πρόστιμα θα πληρώσουν οι περίπου 80.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εντός της προθεσμίας που έληξε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014. Οι επιβαρύνσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαϊδου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία υποβολής της δήλωσης. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14-7-2014, θα επιβληθεί:

- πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλούμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.

- για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Το πρόστιμο αυξάνεται στα 250 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 500 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Γ'Α Κατηγορίας (εταιρίες).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα για το σύνολο των 5.811.918 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν:

• Οι 2.493.241 είναι χρεωστικές. Το γεγονός ότι σε αυτούς τους φορολογούμενους επιβλήθηκαν τελικώς φόροι 3,749 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζει τον μέσο όρο στα 1.500 ευρώ ανά δήλωση. Οι χρεωστικές δηλώσεις έφτασαν τελικώς στο 43,54% των συνολικών.

• Οι 1.153.917 είναι πιστωτικές. Το ποσό που θα επιστραφεί 314,465 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο κάθε φορολογούμενος με πιστωτικό σημείωμα θα λάβει 272,5 ευρώ.

• Οι 2.002.955 δηλώσεις είναι μηδενικές.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 15-7-2014 ότι η φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14-7-2014. Κατά την τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε μια εβδομάδα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 90.000 τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2013 το ίδιο πλήθος δηλώσεων υποβλήθηκε χειρόγραφα και εκκαθαρίστηκε από τις Δ.Ο.Υ. μετά τον Οκτώβριο του 2013. Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα ταχυδρομηθούν εκκαθαριστικά, αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής».

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2014:
Η τελευταία ενημέρωση εκκαθάρισης έγινε: 16-09-2014

Πατήστε είσοδος
και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).
Επιλέξτε το παρακάτω link:

Ενημέρωση Εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων έτους 2014 
     
 

www.atlas.gov.gr: Δείτε τα ένσημά σας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Taxisnet: Α21 - Κάντε αίτηση για οικογενειακό επίδομα 2016
gsis.gr: Εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2016 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων)
gsis.gr: Δείτε μέσω internet αν χρωστάτε στην εφορία (Τέλη, ΕΕΤΑ 2013, ΕΕΤΗΔΕ, Φόροι)
www.ika.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΙΚΑ για φορολογική δήλωση 2016
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου