Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 05:54:38

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Δικαστική απόφαση «σταθμός»: Τρίτεκνος έσωσε την περιουσία του στην Κρήτη
Δικαστική απόφαση «σταθμός»: Τρίτεκνος έσωσε την περιουσία του στην Κρήτη
Πηγή: Express.gr
Ως απόφαση «σταθμό» χαρακτηρίζει η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την υπ'αριθ. 23/ 22-11-2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου Ηρακλείου Κρήτης, με την οποία τρίτεκνη οικογένεια οικοδόμου στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου, κατάφερε με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων της Ένωσης στο Ηράκλειο, να ενταχθεί στις «ευνοϊκές» διατάξεις του ν. 3869/2010 και να σώσει την περιουσία του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οφειλέτη ηλικίας 33 ετών, πατέρα τριών ανηλίκων τέκνων, έγγαμο, οικοδόμο στο επάγγελμα, περιστασιακά εργαζόμενο (λόγω κρίσης στο επάγγελμα) και με σύζυγο εποχιακά εργαζόμενη σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Το μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας είναι ελάχιστο και συνδράμουν οικονομικά οι γονείς, ενώ το συνολικό χρέος του οφειλέτη φθάνει στα 96.340,71 ευρώ, σε μία τράπεζα, αλλά σε τρεις συμβάσεις.

Ο σύζυγος έχει στην κυριότητα του μία κύρια κατοικία (μεζονέτα )σε οικόπεδο 100,20 τμ, αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 64,97 τμ, α΄ όροφο 64,07 τμ και αποθήκη εμβαδού 63,90 τμ.

Το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση, καθορίζοντας τα εξής:

-Ρυθμίζει τα χρέη του αιτούντος, με μηνιαία καταβολή των 200 ευρώ, επί πενταετία.
-Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία.
-Χορηγεί μία πενταετία ως «περίοδο χάριτος».
- Επιβάλλει, για την διάσωση της κατοικίας (άρθρο 9 ν.3869/2010) μηνιαία καταβολή, το ποσό των 339 ευρώ, επί 240 μηνιαίες δόσεις (εικοσαετία).

«Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπ αρ. απόφαση 23/2016, από το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου, είναι σημαντική για την οικογένεια του οικοδόμου δανειολήπτη» όπως τονίζεται από την Ένωση, «καθώς η γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας, έπληξε ουσιαστικά τον κλάδο των οικοδομητικών εργασιών, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες, να μην μπορούν πλέον, όχι μόνο να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, αλλά και να αδυνατούν πλέον, να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της επιβίωσης τόσων των ίδιων, όσο και των οικογενειών αυτών».


 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές - Σταυροί
Οι καθαρές παραλίες / ακτές της Αττικής για το 2014
Εκλογές Σεπτέμβριος 2015: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Live)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου