Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:19:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Δίκη Energa - HellasPower: Απομακρύνονται τα ισόβια για τους καταδικασθέντες
Δίκη Energa - HellasPower: Απομακρύνονται τα ισόβια για τους καταδικασθέντες
Πηγή: Express.gr
Ελαφρυντικές περιστάσεις στους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa-HellasPower αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, «σπάζοντας» ουσιαστικά την επιβολή ισόβιας κάθειρξης που αντιμετώπιζαν δύο από αυτούς, καθώς οι κατηγορίες σε βάρος τους είχαν αποδοθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 
Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε συνολικά δέκα από τους 13 κηρυχθέντες ενόχους για την υπόθεση. Μεταξύ αυτών και στους εκπροσώπους των Εnerga - HellasPower, 'Αρη Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Αχιλλέα Φλώρο, Στ. Σιαφάκα και Νικ. Δεκόλη στους οποίους αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη στους ίδιους, εκτός από τον Βασίλη Μηλιώνη. Η απόφαση του δικαστηρίου ευνοεί τους Αριστείδη Φλώρο και Νικόλαο Δεκόλη, που κηρύχθηκαν ένοχοι για συναυτουργία σε υπεξαίρεση σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50.
 
Νωρίτερα το δικαστήριο, έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα κατηγορουμένων επιστροφής χρηματικών ποσών, περίπου 83 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Σύμφωνα με την απόφαση, βάσει του νόμου, οι κατηγορούμενοι μπορούν να επιστρέψουν ποσά που αναφέρονται στο αδίκημα της λαθρεμπορίας. και όχι εκείνα που αφορούν την υπεξαίρεση. Εκτιμάται ότι το ποσό αυτό, που προκύπτει ως ζημιά του Δημοσίου είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η γυναίκα που έσπασε πριν λίγο καιρό το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ο σύζυγος της. Στην κατηγορουμένη αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου ενώ στον σύζυγο της δεν αναγνωρίστηκε καμία ελαφρυντική περίσταση.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών. 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές - Σταυροί
Οι καθαρές παραλίες / ακτές της Αττικής για το 2014
Εκλογές Σεπτέμβριος 2015: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Live)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου