Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 05:40:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα στον ΔΟΛ
Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα στον ΔΟΛ
Πηγή: Express.gr
Με ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών ενημερώνει ότι κατά την σημερινή δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα και ορισμού ειδικού εκκαθαριστή στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, άσκησε κύρια παρέμβαση υπέρ των δημοσιογράφων του ομίλου.

Η ΕΣΗΕΑ, από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, στην παρέμβασή της επεσήμανε ότι καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ότι απαιτείται η κατοχύρωση και με την απόφαση του δικαστηρίου, της καταβολής των οφειλομένων στους εργαζομένους του ΔΟΛ.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσουν το μέγεθος της κρίσης στα ΜΜΕ και τις επιπτώσεις της, ώστε μέσα από έναν υπεύθυνο διάλογο να υπάρξει θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

"Κύρια παρέμβαση υπέρ των δημοσιογράφων στον ΔΟΛ άσκησε η ΕΣΗΕΑ στην προσφυγή των Τραπεζών και της διοίκησης του ΔΟΛ κατά την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και ορισμού ειδικού εκκαθαριστή.

Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί από τον περασμένο Αύγουστο, αν και οικονομικά εξουθενωμένοι, επιμένουν να κρατούν ανοιχτές τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», τα περιοδικά, τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», καθώς και τις ιστοσελίδες του Οργανισμού.

Η ΕΣΗΕΑ από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, επεσήμανε στην παρέμβασή της ότι:

  • Καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δεδουλευμένων τους.
  • Απαιτείται η κατοχύρωση -και με την απόφαση του Δικαστηρίου- της καταβολής της μισθοδοσίας και των οφειλών προς τους εργαζόμενους μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων, που είναι στο περίπτερο, επειδή το έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι. 

Ταυτόχρονα, όμως, οι πολιτικές δυνάμεις, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσουν το μέγεθος της κρίσης στα ΜΜΕ και τις επιπτώσεις της, ώστε μέσα από έναν υπεύθυνο διάλογο να υπάρξει θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ" 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές - Σταυροί
Οι καθαρές παραλίες / ακτές της Αττικής για το 2014
Εκλογές Σεπτέμβριος 2015: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Live)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου