Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 03:54:41

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Σπίρτζης: Απαραίτητος ο συντονισμός άγονων γραμμών ακτοπλοΐας και αερομεταφορών
Σπίρτζης: Απαραίτητος ο συντονισμός άγονων γραμμών ακτοπλοΐας και αερομεταφορών
Πηγή: Express.gr

Ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιριών αλλά και της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης των νησιών.

«Θέλουμε να βρούμε ένα κοινό τρόπο ώστε να αναβαθμίσουμε τη σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, αφού είναι υποχρέωση συνταγματική και απορρέει από την αρχή της ισοπολιτείας και της εδαφικής συνοχής και αφορά την έννοια του Ευρωπαίου πολίτη» τόνισε ο Π.Κουρουμπλής, ενώ σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τις αεροπορικές εταιρείες, για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών από κάποια νησιά στα οποία είχαν αποκλειστεί λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Από την πλευρά του και ο Χ. Σπίρτζης, ευχαρίστησε τις αεροπορικές εταιρείες που ανταποκρίνονται σε έκτακτες καταστάσεις ενώ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα καλός σχεδιασμός και συντονισμός, όχι μόνο για τις έκτακτες καταστάσεις, αλλά και για την καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών είτε αυτά είναι ακριτικά είτε κεντρικά.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει ένας συντονισμός μεταξύ των άγονων γραμμών της ακτοπλοΐας και των άγονων γραμμών των αερομεταφορών, που ήταν έως τώρα δύο πράγματα ασύνδετα μεταξύ τους, αφού ποτέ, όπως είπε, δεν κάθισε κάποιος να σχεδιάσει τις δύο δράσεις από κοινού.

Επίσης επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ομάδα εργασίας, καθώς δεν μπορεί να είναι ασυντόνιστες οι άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας με αυτές των αερομεταφορών. Υπάρχει σχεδιασμός να καλύψουμε την απομόνωση των μικρών νησιών ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες μέσω των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων σε νησιά που δεν έχουν αεροδρόμια, τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορούμε να μην σχεδιάσουμε το πλαίσιο για το οποίο θα μπορούν να λειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές στις αστικές συγκοινωνίες σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, ενώ είπε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο θα πρέπει να προωθηθεί ως μία κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική.


 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές - Σταυροί
Οι καθαρές παραλίες / ακτές της Αττικής για το 2014
Εκλογές Σεπτέμβριος 2015: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Live)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου