Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:13:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Την ενοχή Κουρτάκη και την αθώωση Τζένου ζήτησε ο εισαγγελέας
Την ενοχή Κουρτάκη και την αθώωση Τζένου ζήτησε ο εισαγγελέας
Πηγή: Express.gr
Την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη και την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου που δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, ζήτησε με την πρόταση του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο Εισαγγελέας Έδρας.

Κατά την εισαγγελική πρόταση η κατηγορία δεν αφορά και τους δύο δημοσιογράφους, υπευθύνους του ομίλου των "Παραπολιτικών", αλλά εξειδικεύεται στο τι αναφέρει ο καθένας σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντος Πάνου Καμμένου ή των τέκνων του και επομένως δεν τίθεται θέμα "συναυτουργίας".

Εξειδικεύοντας την πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε για τον, απόντα από το δικαστήριο Γιάννη Κουρτάκη, ότι χρησιμοποίησε φράσεις που μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του μηνυτή, όπως η φράση "ξέρω πως τα 'χεις πάρει και το ξέρεις ότι ξέρω".

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση "δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Π. Καμμένου γιατί αφήνει την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος γνωρίζει κάτι μεμπτό. Είναι ψευδής, είναι πρόσφορη να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντος, καθώς τον παρουσιάζει ως πολιτικό που χρηματίζεται". Επίσης όπως είπε ο εισαγγελέας, οι αναφορές του δημοσιογράφου περί κατανάλωσης αλκοόλ, επίσης βλάπτουν τον μηνυτή, καθώς υπονοεί ότι "δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του αφού δεν αντιλαμβάνεται τι του λέει ο πρωθυπουργός. Αυτά είναι ψεύδη και πρόσφορα να βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντος".

Ο εισαγγελέας, αναφέρθηκε επίσης και σε όσα ισχυρίσθηκε ο δημοσιογράφος, για πιθανή θετική στάση του υπουργού απέναντι σε άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για τρομοκρατία, τονίζοντας πως αυτά είναι ψευδή. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός "ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτιση του με την τρομοκρατία".

Τέλος, σε ότι αφορά τον Γιάννη Κουρτάκη ο εισαγγελέας είπε πως οι αναφορές του στον γιο του κ. Καμμένου δεν αποδείχθηκαν και επιπλέον ουσιαστικά, κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ο κατηγορούμενος "στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του μηνυτή. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο, καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί έχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις. Αυτά που αναφέρθηκαν είναι ψεύδη και πρόσφορα να θίξουν την τιμή και την υπόληψη των ανήλικων τέκνων ή και τον ίδιο τον πολιτικώς ενάγοντα".

Ο εισαγγελέας, ζήτησε την ενοχή του Γ. Κουρτάκη λέγοντας: "Αποδείχθηκε πλήρως η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή. Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς το δόλο, καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του ήταν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα του".

Για τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Τζένο, ο εισαγγελέας έκρινε με βάση όσα του αποδίδονται, ότι οι αναφορές του στο ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις 'Αλπεις, δεν είναι ικανές να βλάψουν την τιμή του υπουργού. Ακολούθως, όπως είπε ο εισαγγελέας, οι αναφορές του δημοσιογράφου σε ένα βραβείο που πήρε ο κ. Καμμένος από το ούζο 12 "είναι αληθείς και δεν το αρνήθηκε ο πολιτικός ενάγων".

Ο εισαγγελέας είπε επίσης, πως ο Π. Τζένος αναφέρθηκε και σε βιβλίο με συγγραφέα τον Π. Καμμένο, στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου ο υπουργός είχε κατονομάσει ως αρχηγό της 17Ν τον Ανδρέα Παπανδρέου. "Αυτό από την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ότι είναι ψευδές" είπε ο εισαγγελικός λειτουργός και συνέχισε πως για αυτό το σκέλος της κατηγορίας "Δημιουργούνται αμφιβολίες αν ο ίδιος ο κατηγορούμενος ήξερε την αναλήθεια όσων είπε".

Κατά τον Εισαγγελέα ο Παναγιώτης Τζένος "Δεν τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης και θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος".

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος υποστήριξε πως η εφημερίδα "Παραπολιτικά" και ο εκδότης της Γιάννης Κουρτάκης "έχουν στοχοποιηθεί από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, ο οποίος εκτελεί "σχέδιο για δολοφονία προσωπικότητας". Ο κατηγορούμενος είπε πως η εκπομπή που κάνει με τον συγκατηγορούμενο του είναι πολιτικού και σατυρικού χαρακτήρα και ότι ο ίδιος έχει πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα: "Εγώ ήθελα να κάνω πολιτική κριτική για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζει μια διγλωσσία. Από τη μία κόπτεται δήθεν για τον ελληνικό λαό και από την άλλη πάει χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 'Αλπεις. Αυτό που ανέφερα για το αλκοόλ, το ούζο, δεν έχει τίποτα το συκοφαντικό. Ο κ. Καμμένος έχει πει πολλά ψέματα, έχουμε το δικαίωμα σαν δημοσιογράφοι να κάνουμε κριτική".

Πρόεδρος: Γνωρίζετε για ποιο από τα παιδιά του κ. Καμμένου μιλούσε ο κ. Κουρτάκης;

Π. Τζένος: Δεν ήξερα για ποιον γιο μιλούσε... Ήταν κάτι που ειπώθηκε εκείνη τη στιγμή... Δεν έχω καμία συμμετοχή σε αυτό. Ξέρω τον Κουρτάκη χρόνια. Έχει ήθος και έχει ενοχληθεί σφόδρα με την πρακτική του κ. Καμμένου να τον παρουσιάζει ως έμπορο ναρκωτικών. Αυτό που κάνει ο κ. Καμμένος λέγεται δολοφονία προσωπικότητας και είναι κάτι που το ξέρει καλά. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Ο κ. Καμμένος συστηματικά επιτίθεται στην εφημερίδα. Ξέρετε έχω και εγώ ένα παιδί μικρό και δεν μπορούν να λένε για εμένα ότι είμαι συνεργάτης εμπόρου ναρκωτικών και ότι τα παίρνουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μένω στο ενοίκιο. Είναι δυνατόν να πηγαίνω στο χωριό μου και να μου λένε ότι πήρα 600.000 ευρώ προσωπικά από το ΚΕΛΠΝΟΟ;

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε η σύζυγος του κ. Καμμένου Έλενα Τζούλη η οποία χαρακτήρισε τους δύο κατηγορούμενους αδίστακτους, ενώ τόνισε πως στο παρελθόν με αφορμή την λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Κουρτάκης είχε απειλήσει τον σύζυγο της: "Είπαν ότι ο άνδρας μου είναι χρόνια αλκοολικός... Αφήνουν σοβαρές υπόνοιες ότι τα 'χει πάρει. Και αυτά για να σταματήσουν τον έλεγχο που κάνει για τις σχέσεις του Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Να έρθει εδώ ο Κουρτάκης αν φοράει παντελόνια να μου πει τι συμβαίνει ακριβώς με τα παιδιά μου. Μου στιγμάτισαν τα παιδιά μου, έκαναν κακό στην οικογένειά μου. Έχω πλέον τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε σχολείο... Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα στην οικογένειά μου, εξαιτίας αυτών των αδίστακτων.."

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων, ενώ η απόφαση αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα


 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές - Σταυροί
Οι καθαρές παραλίες / ακτές της Αττικής για το 2014
Εκλογές Σεπτέμβριος 2015: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Live)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου