Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:36:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Ελλάδα arrow Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο πρώην υπ. Υγείας Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση Novartis (2)
Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο πρώην υπ. Υγείας Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση Novartis (2)
Πηγή: Express.gr
Στην Εισαγγελία Διαφθοράς προσήλθε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, οι πρακτικές της οποίας για την επικράτησή της στην αγορά, ελέγχονται, μετά από καταγγελίες για χρηματισμούς χιλιάδων γιατρών και κρατικών αξιωματούχων.

Ο κ. Σαλμάς,   προσήλθε στην Εισαγγελία μετά από αίτημά του προκειμένου να συμβάλλει, όπως δήλωσε, στη διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαλμάς τόνισε πως κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του, ακολουθώντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ, έλαβε μέτρα μεγάλης περιστολής της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 4 δισ. ευρώ το 2011 στα 2,3 δισ. ευρώ το 2013. «Οι αποφάσεις αυτές περιόρισαν δραστικά τα κέρδη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Novartis», ανέφερε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας πως με δική του πρωτοβουλία ενημέρωσε την κ. Ράικου για να την διευκολύνει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην έρευνα που διεξάγει.

Η κατάθεση του κ. Σαλμά θεωρείται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς σημαντική, καθώς ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας το 2012, είχε παραγγείλει την διενέργεια ελέγχου για μη διαφανείς διαδικασίες στη φαρμακευτική εταιρεία. Η αρχική εντολή του τότε υπουργού, ήταν η υπόθεση να ερευνηθεί εντός 90 ημερών, διαδικασία που δεν τηρήθηκε, καθώς τα όργανα που είχαν την αρμοδιότητα ελέγχου, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες είχαν παραδώσει πόρισμα 8 σελίδων. Ο κ. Σαλμάς τότε είχε αναθέσει στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να ερευνήσει την υπόθεση, χαρακτηρίζοντας το 8σέλιδο πόρισμα «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό». Τον Ιανουάριο του 2013 υποβλήθηκε νέο πόρισμα, το οποίο όμως φέρεται να μην κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία τέθηκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά τον φάκελο που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές, πριν τα Χριστούγεννα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, με σκοπό να ερευνηθούν δεκάδες δημοσιεύματα και καταγγελίες για εκτεταμένη διαφθορά με δωροδοκίες κρατικών στελεχών και άλλες ενέργειες της φαρμακοβιομηχανίας. Η εταιρία ελέγχεται και από τις αμερικανικές αρχές προς τις οποίες απευθύνθηκαν δύο Έλληνες, στελέχη της Novartis, εκθέτοντας στοιχεία δωροδοκιών και αδιαφανών διαδικασιών της φαρμακοβιομηχανίας.


 
     
 

www.hic.gr: Δείτε αν το αυτοκίνητό σας είναι ασφαλισμένο - έλεγχοι για ανασφάλιστα
www.idika.gr: Αίτηση για παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές - Σταυροί
Οι καθαρές παραλίες / ακτές της Αττικής για το 2014
Εκλογές Σεπτέμβριος 2015: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Live)
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου